Μερίδες |
|
Συστατικά
- 10 αρνιά (5-6 kgr το καθένα μαζί με το συκώτι, τα πνευμόνια και τα νεφρά)
- 50 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 30 λεμόνια
- 2,5 lt ελαιόλαδο
- 1150 gr βούτυρο, χωρίς αλάτι
- 8 σκελίδες σκόρδα
- 150 gr κύμινο, σε σκόνη
- 150 gr κανέλα σε σκόνη
- 75 gr γαρύφαλλο, σε σκόνη
- 11,5 kgr ρύζι Καρολίνα
- 2 kgr καρότα, ψιλοκομμένα
- 900 gr κουκουνάρια, καβουρδισμένα
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
- 20 πιπεριές τσίλι
Συστατικά
|
|
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 °C.
- Πλένουμε τα αρνάκια μας πολύ καλά μέσα και έξω.
- Κόβουμε τα λεμόνια στη μέση, τρίβουμε με αυτά το εξωτερικό και το εσωτερικό των αρνιών και αλατίζουμε.
- Πλένουμε καλά το συκώτι, τα πνευμόνια και τα νεφρά των αρνιών και τα ψιλοκόβουμε.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σοτάρουμε τα εντόσθια με την μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο και το βούτυρο, μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Έπειτα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα καρότα και τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ρύζι, τα μπαχαρικά, το αλάτι, το πιπέρι και τις πιπεριές και ανακατεύουμε.
- Μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το μισό ζουμί και τέλος προσθέτουμε το κουκουνάρι.
- Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
- Γεμίζουμε το εσωτερικό των αρνιών με τη γέμιση και τα ράβουμε για να κλείσουν.
- Αλείφουμε τα αρνιά με την υπόλοιπη ποσότητα από το ελαιόλαδο και το βούτυρο και αλατοπιπερώνουμε εξωτερικά.
- Ψήνουμε τα αρνιά χωρίς να τα σκεπάσουμε για 1 ώρα στους 190 °C για να ροδίσουν.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 150 °C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 3 - 3,5 ώρες μέχρι να μελώσουν.
- Ξεψαχνίζουμε το κρέας και το τοποθετούμε μαζί με το ρύζι σε μία πιατέλα. Για να σερβίρουμε προσθέτουμε λίγο φρέσκο μαϊντανό από πάνω, για έξτρα γεύση.
Συνταγή σημειώσεις