Αρωματικές γεμιστές ντομάτες, μια καλοκαιρινή πρόταση για το μενού σας

Αρωματικές γεμιστές ντομάτες, μια καλοκαιρινή πρόταση για το μενού σας | Ena Blog
Αρωματικές γεμιστές ντομάτες, μια καλοκαιρινή πρόταση για το μενού σας | Ena Blog

Μια από τις πιο αγαπημένες ελληνικές συνταγές, που μυρίζουν καλοκαίρι και μπορούν να σαγηνεύσουν με τη γεύση τους μικρούς και μεγάλους πελάτες μιας επιχείρησης εστίασης, είναι τα γνωστά σε  όλους «γεμιστά». Με διαφορετική γέμιση, διαφορετικούς τρόπους παρασκευής και διάφορα λαχανικά και ζαρζαβατικά στη σύνθεσή τους, δημιουργούν πολύχρωμα πιάτα και προσφέρουν αρκετά ενδιαφέρουσες, ανάλαφρες και δροσιστικές προτάσεις για το εποχιακό σας μενού. Εμείς, σήμερα, σας παρουσιάζουμε μια εναλλακτική προσέγγιση αυτού του δημοφιλούς πιάτου, τις αρωματικές γεμιστές ντομάτες με τριμμένο φρέσκο ψωμί και μυρωδικά, που μπορεί να ετοιμαστεί γρήγορα και εύκολα, να αποτελέσει κυρίως πιάτο αλλά και κεντρικό συνοδευτικό άλλων γεύσεων και φυσικά να σας δικαιώσει για την κίνησή σας αυτή με τις παραγγελίες που θα δεχτείτε. Δημιουργήστε πιάτα που εντυπωσιάζουν με φρέσκα υλικά σε ασυναγώνιστες τιμές, από τα ENA Food C&C!

Εκτύπωση Συνταγής
Αρωματικές γεμιστές ντομάτες, μια καλοκαιρινή πρόταση για το μενού σας
Αρωματικές γεμιστές ντομάτες, μια καλοκαιρινή πρόταση για το μενού σας | Ena Blog
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
Συστατικά
Αρωματικές γεμιστές ντομάτες, μια καλοκαιρινή πρόταση για το μενού σας | Ena Blog
Οδηγίες
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180o C.
  2. Κόβετε τις ντομάτες στο πάνω τους μέρος, κρατώντας το ως «καπάκι» και τις αδειάζετε από τη «σάρκα» τους.
  3. Βάζετε τη σάρκα σε ένα σουρωτήρι πάνω από ένα μπολ και πιέζετε προς τα κάτω για να απελευθερωθούν οι χυμοί.
  4. Κρατάτε το στεγνό περιεχόμενο της ντομάτας σε αυτό το μπολ.
  5. Στη συνέχεια σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι για 5 περίπου λεπτά και στη συνέχεια προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 3΄.
  6. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά.
  7. Στο μπολ με την σάρκα της ντομάτας, προσθέτετε την ψίχα, τα μυρωδικά (σχοινόπρασο, μαϊντανό, βασιλικό, ρίγανη) και το τυρί και ανακατεύετε σιγά σιγά αδειάζοντας σταδιακά το μίγμα ελαιόλαδου, κρεμμυδιού και σκόρδου.
  8. Γεμίζετε με το μίγμα τις ντομάτες και τις τοποθετείτε σε ταψί.
  9. Τις περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, και τις αφήνετε να ψηθούν περίπου για 30 με 40΄ ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνει τραγανό το πάνω τους μέρος.
  10. Μπορείτε να τις σερβίρετε σε πιάτα ατομικών παραγγελιών ή σε μεγάλη πιατέλα ως συνοδευτικό.