Μερίδες |
|
Συστατικά
- 560 gr σοκολάτα κουβερτούρα
- 4 φλυτζάνια βούτυρο
- 8 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 6 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- 20 αβγά
- 10 φλυτζάνια ζάχαρη
- 10 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 4 φλυτζάνια ψιλοκομμένα καρύδια
Συστατικά
|
|
Οδηγίες
- Σε μπεν μαρί, λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε καλά τα αβγά και προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
- Αναμειγνύουμε το μείγμα της σοκολάτας με τη βανίλια.
- Στο μπολ με τη σοκολάτα προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε τα καρύδια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Αδειάζουμε το τελικό μείγμα σε ένα ταψί (37,5 x 35,5 cm) και ψήνουμε στους 180°C για 25 - 30΄.
- Αφήνουμε το ταψί να κρυώσει και κόβουμε τα brownies σε τετράγωνα σχήματα.