Cheesecake από τη χώρα των Βάσκων, μια διαφορετική ιδέα για επιδόρπιο

Cheesecake από τη χώρα των Βάσκων, μια διαφορετική ιδέα για επιδόρπιο | ENA Blog
Cheesecake από τη χώρα των Βάσκων, μια διαφορετική ιδέα για επιδόρπιο | ENA Blog

Στη λίστα με τα πιο αγαπημένα επιδόρπια συγκαταλέγεται το περίφημο cheesecake. Γλυκό αλλά με όξινες και αλμυρές νότες σε κάθε μπουκιά, αποτελεί μια ιδανική πρόταση για την φθινοπωρινή ανανέωση του μενού σας. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη cheesecake, το καθένα με το δικό του μοναδικό σύνολο υλικών και μεθόδων. Εκπλήξτε ευχάριστα τους πελάτες σας αποφεύγοντας να σερβίρετε παραδοσιακό cheesecake με μαρμελάδα ή το αμερικάνικο φούρνου και ακολουθήστε έναν διαφορετικό δρόμο. Αυτόν που σας οδηγεί στη χώρα των Βάσκων όπου το cheesecake, με την σκόπιμα καμένη επιφάνειά του αποτελεί σήμα κατατεθέν της τοπικής κουζίνας. Το βάσκικο cheesecake, στην πραγματικότητα, δεν έχει καθόλου «καμένη» γεύση. Αντίθετα, συνδυάζει πεντανόστιμα τα στοιχεία του γλυκού και του όξινου και έχει πιο αφράτη και ελαφριά υφή σε σύγκριση με ένα παραδοσιακό ή νεοϋορκέζικο cheesecake, γεγονός που το κάνει να μοιάζει με σουφλέ.  

Μια συνταγή που μπορείτε να ετοιμάσετε, γρήγορα και εύκολα, με υλικά που διατίθενται άφθονα και σε προνομιακές τιμές σε κάθε κατάστημα της αλυσίδας ENA Food C&C, χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψετε στην Ιβηρική χερσόνησο για να μυηθείτε στα μυστικά της.

Εκτύπωση Συνταγής
Cheesecake από τη χώρα των Βάσκων, μια διαφορετική ιδέα για επιδόρπιο
Cheesecake από τη χώρα των Βάσκων, μια διαφορετική ιδέα για επιδόρπιο | ENA Blog
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
Συστατικά
Cheesecake από τη χώρα των Βάσκων, μια διαφορετική ιδέα για επιδόρπιο | ENA Blog
Οδηγίες
  1. Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε το τυρί κρέμα και τη κρυσταλλική ζάχαρη και τα χτυπάτε με το σύρμα, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει το μίγμα αφράτο.
  2. Συνεχίζετε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά, περιμένοντας το κάθε ένα να απορροφηθεί προτού ρίξετε το επόμενο, και στη συνέχεια προσθέτετε τη βανίλια και τον χυμό λεμονιού μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  3. Σε ένα μπολ, ρίχνετε το αλέυρι και προσθέτετε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να γίνουν ένα παχύρευστο μίγμα.
  4. Αφού αφαιρέσετε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτετε σε αυτόν το μίγμα με το αλεύρι και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε ξανά, μέχρι να ενωθούν όλα μαζί τα υλικά και να διαμορφώσουν το τελικό μίγμα του cheesecake.
  5. Σε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ, στρώνετε δύο λαδόκολλες σε σχήμα σταυρού, τις οποίες αλείφετε με βούτυρο και ύστερα περιχύνετε με το μίγμα του cheesecake.
  6. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C, στον αέρα για περίπου 40΄. Στο τέλος, η επιφάνεια του γλυκού θα πρέπει να έχει μαυρίσει.
  7. Βγάζετε το cheesecake από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
  8. Πασπαλίζετε την επιφάνεια του cheesecake με ζάχαρη άχνη και στη συνέχεια κόβετε τα κομμάτια στον αριθμό των παραγγελιών σας.