Τα Χριστούγεννα κατέφτασαν και μπορεί να αναρωτιέστε ποιο γλυκό να προσθέσετε στο μενού της επιχείρησής σας για τις γιορτινές ημέρες! Εμείς σας έχουμε μια λαχταριστή και εύκολη επιλογή: το fudge σοκολάτας με ρόδι. Το fudge είναι ένα πλούσιο, κρεμώδες επιδόρπιο, το οποίο μπορείτε να φτιάξετε με σοκολάτα γάλακτος ή μαύρη σοκολάτα. Η σοκολατένια υφή σε συνδυασμό με τους σπόρους από ρόδι του δίνουν μια άκρως Χριστουγεννιάτικη όψη που θα εντυπωσιάσει τους πελάτες σας.
Μερίδες |
|
Συστατικά
- 350 ml ζαχαρούχο γάλα
- 450 gr κουβερτούρα σοκολάτας (μαύρη ή γάλακτος) σε σταγόνες
- Σπόροι από 1 ρόδι
Συστατικά
|
|
Οδηγίες
- Καλύπτουμε ένα ταψί με πλαστική μεμβράνη.
- Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε μαζί το ζαχαρούχο γάλα και την κουβερτούρα, ανακατεύοντας συνεχώς, έως ότου η σοκολάτα λιώσει και το μίγμα γίνει λείο.
- Από τους σπόρους ροδιού, κρατάμε στην άκρη 1/4 του φλιτζανιού.
- Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε τους υπόλοιπους σπόρους ροδιού στο μίγμα και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί και με μια σπάτουλα το απλώνουμε ομοιόμορφα, λειαίνοντας την επιφάνειά του.
- Περιχύνουμε τους σπόρους ροδιού που κρατήσαμε στην επιφάνεια του μίγματος και πιέζουμε για να κολλήσουν.
- Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Κόβουμε το γλυκό μας σε ομοιόμορφα κομμάτια και σερβίρουμε.
Συνταγή σημειώσεις
Καλά Χριστούγεννα!