Δροσιστικές Μπρουσκέτες με ψητά ντοματίνια, ροδέλες κολοκυθιού και σως βαλσάμικου

Δροσιστικές Μπρουσκέτες με ψητά ντοματίνια, ροδέλες κολοκυθιού και σως βαλσάμικου | Ena Blog
Δροσιστικές Μπρουσκέτες με ψητά ντοματίνια, ροδέλες κολοκυθιού και σως βαλσάμικου | Ena Blog

Τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει είναι η ιδανική ευκαιρία για να προχωρήσετε σε πιο δροσιστικές προτάσεις συνοδευτικών και ορεκτικών για το μενού σας. Πόσο μάλλον όταν ο θησαυρός των μεσογειακών προϊόντων σας προσφέρει μια ασφαλή και πληθωρική βάση για να επιλέξετε το ή τα πιάτα που ταιριάζουν περισσότερο στα γεύματα που προσφέρετε (κρέας η θαλασσινά) αλλά και στο βαθμό εμπειρίας του προσωπικού της κουζίνας σας. Στο πλαίσιο αυτό, σας προτείνουμε μια σχετικά απλή συνταγή, που μπορεί να γίνει εξ ολοκλήρου στο εστιατόριό σας, εύκολα και γρήγορα, με υλικά που μπορείτε να βρείτε σε χαμηλές τιμές στα καταστήματα ENA Food Cash & Carry: Μπρουσκέτες με ψητά ντοματίνια, ροδέλες κολοκυθιού και χειροποίητη σως βαλσάμικου. Μια πρόταση δροσερή, ανάλαφρη, ικανή να προηγηθεί ή και να συνοδεύσει παραγγελίες ψαριού, λευκού ή κόκκινου κρέατος ή vegan δημιουργιών και να ανοίξει ιδανικά και με απίθανες γευστικές «νότες» την όρεξη μικρών και μεγάλων πελατών σας.

Εκτύπωση Συνταγής
Δροσιστικές Μπρουσκέτες με ψητά ντοματίνια, ροδέλες κολοκυθιού και σως βαλσάμικου
Δροσιστικές Μπρουσκέτες με ψητά ντοματίνια, ροδέλες κολοκυθιού και σως βαλσάμικου | Ena Blog
Μερίδες
μπρουσκέτες
Συστατικά
Για τις μπρουσκέτες
Για τη σως βαλσάμικου
Μερίδες
μπρουσκέτες
Συστατικά
Για τις μπρουσκέτες
Για τη σως βαλσάμικου
Δροσιστικές Μπρουσκέτες με ψητά ντοματίνια, ροδέλες κολοκυθιού και σως βαλσάμικου | Ena Blog
Οδηγίες
  1. Κόψτε την μπαγκέτα σε φέτες, πάχους 1 με 2 εκατοστών, ψήστε τες στο grill, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να φρυγανιστούν ομοιόμορφα.
  2. Ψιλοκόψτε το σκόρδο και ανακατέψτε τα σε ένα μπολ μαζί με το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Κόψτε τα ντοματίνια στη μέση και προσθέστε τα και αυτά μέσα στο μπολ.
  4. Ψήστε τα για 1 με 2 λεπτά, σε δυνατή φωτιά.
  5. Κόψτε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες οριζόντια (ροδέλες) και αφήστε τις να βράσουν για πολύ λίγο ώστε να γίνουν πιο τρυφερές.
  6. Φτιάξτε τη χειροποίητη σως χτυπώντας στο μίξερ τα υλικά της μέχρι να δημιουργηθεί ένα σχετικά παχύρευστο και ομοιόμορφο μίγμα.
  7. Αλείψτε γενναιόδωρα με το τυρί κάθε μπρουσκέτα.
  8. Μοιράστε σε κάθε μία τις ροδέλες του κολοκυθιού και από πάνω τους τα ντοματίνια με τα μυρωδικά.
  9. Σερβίρετε την παραγγελία σας είτε με τη σως σε ξεχωριστό μπολ είτε περιχύνοντας τις μπρουσκέτες σας.