Φιλέτο ψητού τόνου με αβοκάντο

Φιλέτο ψητού τόνου με αβοκάντο | Ena Blog
Φιλέτο ψητού τόνου με αβοκάντο | Ena Blog

Μια από τις αγαπημένες γεύσεις του καλοκαιριού, για μικρούς και μεγάλους, είναι και ο τόνος. Ένα ψάρι, το οποίο για τους περισσότερους σεφ εστιατορίων χρησιμοποιείται σαν υλικό για τη δημιουργία ευφάνταστων σαλατών και πλούσιων σε υλικά ζυμαρικών. Όμως, μπορείτε να διαφοροποιηθείτε από τον ανταγωνισμό, βάζοντας στο μενού σας ένα πιάτο  όπως το φιλέτο ψητού τόνου με αβοκάντο. Τα βασικά του πλεονεκτήματα είναι η ταχύτητα της ετοιμασίας του, καθώς το εν λόγω υλικό δεν χρειάζεται απαιτητικό και πολύωρο ψήσιμο, και φυσικά η νοστιμιά και η θρεπτικότητά του που μπορούν να ικανοποιήσουν ακόμα και τα πιο απαιτητικά γαστρονομικά γούστα.

Εκτύπωση Συνταγής
Υλικά
Φιλέτο ψητού τόνου με αβοκάντο | Ena Blog
Μερίδες
Μερίδες
Φιλέτο ψητού τόνου με αβοκάντο | Ena Blog
Οδηγίες
  1. Αλείφετε τα φιλέτα τόνου με το ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές και τα αλατοπιπερώνετε.
  2. Πλένετε τα ντοματίνια και τα κόβετε σε κύβους.
  3. Καθαρίζετε τα αβοκάντο και τα κόβετε σε μικρούς κύβους, πάχους 1 με 2 εκατοστά.
  4. Σε ένα μπολ προσθέτετε τα ντοματίνια, το αβοκάντο, τον μαϊντανό, τον χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα ανακατεύετε ελαφρά.
  5. Ψήνετε σε δυνατή φωτιά σε σχάρα ή γκριλιέρα τα φιλέτα περίπου για 2 με 3 λεπτά.
  6. Κόβετε κάθε φιλέτο στη μέση και ετοιμάζετε τις μερίδες σας συμπληρώνοντας κάθε πιάτο με τη σαλάτα και φέτες λάιμ.