Για τους πελάτες σας που λαχταρούν κάτι γλυκό μαζί με αλμυρό, η σαλάτα με σύκο, ρόδι, ρόκα και κατσικίσιο τυρί είναι ένας λαχταριστός συνδυασμός γεύσεων και υφών! Ανακατεμένη με ένα εύγευστο κρεμώδες ντρέσινγκ μπαλσάμικου θα αποτελέσει το πιο γευστικό φθινοπωρινό καλωσόρισμα του μενού σας!
Μερίδες |
|
Συστατικά
Για τη βινεγκρέτ
- 1 κ.σ ελαιόλαδο εξαιρετικό παρθένο
- 1 κ.σ ξύδι βαλσάμικο
- 1 κ.γ μέλι
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1/2 κ.γ αλάτι
- κ.γ μαύρο πιπέρι αλεσμένο
Για τη σαλάτα
- 50 gr ρόκα
- 50 gr baby σπανάκι
- 50 gr κόκκινο λάχανο
- 4 φρέσκα σύκα κομμένα στη μέση
- 30 gr κατσικίσιο τυρί παλαιωμένο
- 1/2 ρόδι (σπόρια)
Συστατικά
Για τη βινεγκρέτ
Για τη σαλάτα
|
|
Οδηγίες
- Για τη βινεγκρέτ: Συνδυάστε το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο ξύδι, το μέλι και το σκόρδο σε ένα μπολ και χτυπήστε δυνατά μέχρι να ομογενοποιηθεί το ντρέσινγκ. Προσθέστε στο τέλος το αλάτι και πιπέρι.
- Για τη σαλάτα: Τοποθετήστε τη ρόκα, το σπανάκι και το κόκκινο λάχανο σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τα σύκα, τα σπόρια από το ρόδι και το κατσικίσιο τυρί και ανακατέψτε ελαφρά για να ενσωματωθούν.
- Ρίξτε το ντρέσινγκ στο μπολ της σαλάτας, ανακατεύοντας τη σαλάτα μέχρι να καλυφθούν ελαφρά όλα τα φύλλα της. Διαφορετικά σερβίρετε το ντρέσινγκ στο πλάι.