Γαρίδες τυλιγμένες σε λωρίδες από πατάτες, με γλυκιά σως τσίλι

Γαρίδες τυλιγμένες σε λωρίδες από πατάτες, με γλυκιά σως τσίλι | Ena Blog
Γαρίδες τυλιγμένες σε λωρίδες από πατάτες, με γλυκιά σως τσίλι | Ena Blog

Καθώς ο καιρός αποκτά ανοιξιάτικες αποχρώσεις, και ενώ διανύουμε την περίοδο της Σαρακοστής, είναι και μια κατάλληλη στιγμή για να προχωρήσετε στην ανανέωση των προτάσεων του μενού σας. Μια καλή επιλογή για  να συνδυάσετε το «ελαφρύ» με το «χορταστικό», το “νηστίσιμο” με το “γευστικό” είναι να ανατρέξετε στα πατροπαράδοτα μυστικά της κουζίνας της Άπω Ανατολής. Μια τέτοια πρόταση φέρνουμε κοντά σας, τις τηγανητές γαρίδες ντυμένες με λωρίδες πατάτας με τη σαγηνευτική συνοδεία ανάλαφρης γλυκιάς τσίλι σως. Ένα πιάτο που μπορεί να  αγαπηθεί πολύ εύκολα από μικρούς και μεγάλους πελάτες σας, εμπλουτίζοντας τις επιλογές τους στις Σαρακοστιανές εξόδους τους για φαγητό, και αποτελώντας  ιδανικό κυρίως ή  συνοδευτικό, ζεστό ή κρύο, πιάτο και για όσους ασπάζονται τους διατροφικούς κανόνες της περιόδου αλλά και για όσους αναζητούν μια διαφορετική γαστρονομική εμπειρία.  Κυρίως, όμως, μπορεί άμεσα να ενταχθεί στο μενού σας χάρη στα βασικά υλικά του που μπορείτε να βρείτε σε εξαιρετικά προνομιακές τιμές στο 15ήμερο έντυπο προσφορών των καταστημάτων Ena Food C&C.

Εκτύπωση Συνταγής
Γαρίδες τυλιγμένες σε λωρίδες από πατάτες, με γλυκιά σως τσίλι
Γαρίδες τυλιγμένες σε λωρίδες από πατάτες, με γλυκιά σως τσίλι | Ena Blog
Μερίδες
άτομα
Συστατικά
Για τη γλυκιά τσίλι σως
Μερίδες
άτομα
Συστατικά
Για τη γλυκιά τσίλι σως
Γαρίδες τυλιγμένες σε λωρίδες από πατάτες, με γλυκιά σως τσίλι | Ena Blog
Οδηγίες
  1. Ξεπαγώστε τις γαρίδες και ξεπλύνετε τις καλά, και αφήστε τις για λίγα λεπτά σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν τα υγρά τους.
  2. Μαρινάρετε τις γαρίδες με τον ζωμό λαχανικών, το αλάτι και το πιπέρι αφήνοντάς τις για 5 λεπτά στο μίγμα για να «ποτίσουν».
  3. Κόψτε τις πατάτες σε λεπτές λωρίδες, με το ειδικό εργαλείο.
  4. Στη συνέχεια βάλτε τις φλοίδες-λωρίδες πατάτες σε νερό και αφήστε για 2 με 3 λεπτά να απολέσουν τη μεγαλύτερη ποσότητα του αμύλου τους.
  5. Τυλίξτε κάθε γαρίδα με τις λωρίδες της πατάτας αφήνοντας εκτός την ουρά της.
  6. Σε φαρδύ τηγάνι ζεσταίνετε το ηλιέλαιο με το ελαιόλαδο και τηγανίζετε τις γαρίδες, με προσοχή φροντίζοντας η ποσότητα γαρίδων που βάζετε κάθε φορά να καλύπτεται σχεδόν από το λάδι ώστε να γίνουν τραγανές και καλοψημένες.
  7. Τις αφήνετε για 6 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν και στη συνέχεια τις βγάζετε, τις αφήνετε για λίγο σε λαδόκολλα για να απορροφηθεί το λάδι και τις μοιράζετε στα πιάτα της παραγγελίας σας.
Για την ετοιμασία της σως,
  1. Αδειάζετε σε ένα κατσαρολάκι το μέλι, το νερό, κρασί, την πιπεριά, το σκόρδο, το μπούκοβο, και αφού το αλατίσετε ελαφρά, βράζετε το μίγμα για 10 με 15 λεπτά.
  2. Μόλις ετοιμαστεί, μεταφέρετε 3 με 4 κουταλιές της σούπας σε ένα μπολ και το ανακατεύετε με το κορν φλάουρ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  3. Το αδειάζετε στην υπόλοιπη σως στο κατσαρολάκι σας και το ανακατεύετε μακριά από τη φωτιά μέχρι να πήξει. Μπορείτε επίσης, να το αφήσετε για λίγα λεπτά στο ψυγείο για να σφίξει και να γίνει ακόμα πιο παχύρευστο.
  4. Στη συνέχεια το μοιράζετε σε μικρά κουπάκια ως ντιπ για τα πιάτα των παραγγελιών σας
Συνταγή σημειώσεις

Tip: Για γαρνίρισμα των γαρίδων μπορείτε να επιλέξετε αρωματικά φυτά όπως δυόσμο, ή μία φέτα λεμόνι.