Φρέσκο, ελαφρύ και εύκολο να ετοιμαστεί, αυτό το γλυκό λεμονιού με μύρτιλα αναμένεται να αγαπηθεί από τους πελάτες σας, καθώς τα μύρτιλα και το λεμόνι αλληλοσυμπληρώνονται πολύ καλά γευστικά. Αυτή η συνταγή απαιτεί τυρί μασκαρπόνε. Αν δεν έχετε τυρί μασκαρπόνε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τυρί κρέμα ως εναλλακτική λύση.
Μερίδες |
|
Συστατικά
Για τη συνολική γέμιση
- 2 φλιτζάνια κρέμα λεμόνι (Lemon Curd)
- 200 gr τυρί μασκαρπόνε
- 200 gr τυρί ρικότα
- ½ λεμόνι (μόνο το χυμό)
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- λίγα φρέσκα μύρτιλα
Για την κρέμα λεμόνι
- 1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού (από περίπου 4-5 λεμόνια)
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.σ ξύσμα λεμονιού (από περίπου 2 λεμόνια)
- 2 αυγά
- ½ φλιτζάνι βούτυρο κομμένο σε κύβους
Συστατικά
Για τη συνολική γέμιση
Για την κρέμα λεμόνι
|
|
Οδηγίες
- Για την κρέμα λεμόνι: Σε έναν μεσαίου μεγέθους κατσαρολάκι, χτυπήστε μαζί τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
- Τοποθετήστε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε το μίγμα, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινο κουτάλι.
- Συνεχίστε το μαγείρεμα του μίγματος λεμονιού μέχρι να πήξει και να φτάσει σε κρεμώδη υφή. Αυτό συνήθως διαρκεί περίπου 5-8 λεπτά.
- Αφού το μίγμα πήξει, αφαιρέστε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.
- Προσθέστε τους κύβους βουτύρου στο μείγμα λεμονιού και ανακατέψτε μέχρι το βούτυρο να λιώσει πλήρως και να ενσωματωθεί.
- Σουρώστε την κρέμα λεμόνι για να επιτύχετε μια λεία υφή.
- Αφήστε την κρέμα λεμόνι να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια μεταφέρετε το σε ένα αεροστεγές δοχείο ή βαζάκι.
- Τοποθετήστε τη κρέμα λεμόνι στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες για να παγώσει και να πήξει πριν το χρησιμοποιήσετε.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη ρικότα, το μασκαρπόνε, τον φρέσκο χυμό λεμονιού και την άχνη ζάχαρη.
- Χτυπήστε με ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν καλά και να γίνει ένα κρεμώδες μίγμα.
- Τοποθετήστε μια στρώση από την κρέμα τυριών, προσθέστε μια στρώση κρέμα λεμόνι σε ένα ψηλό ποτήρι και προσθέστε μια ακόμα στρώση τυριών.
- Γαρνίρετε με τα φρέσκα μύρτιλα.