Μερίδες |
|
Συστατικά
- 10 kgr σταφύλια χωρίς κουκούτσια (κατά προτίμηση σουλτανίνα)
- 5 kgr ζάχαρη κρυσταλλική
- 1.250 lt νερό
- 10 κλωνάρια αρμπαρόριζα
- 10 λεμόνια το χυμό τους
Συστατικά
|
|
Οδηγίες
- Πλένουμε τα σταφύλια πολύ καλά και τα στραγγίζουμε με ένα σουρωτήρι.
- Σε μια κατσαρόλα, σε πολύ χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε τα σταφύλια για περίπου 6 - 7΄.
- Προσθέτουμε το νερό και τη ζάχαρη και βράζουμε, σε χαμηλή φωτιά, για 25-30΄ μέχρι να “δέσει”. Όταν χρειάζεται, αφαιρούμε τον αφρό από την επιφάνεια της κατσαρόλας με μια κουτάλα.
- Όταν το γλυκό είναι έτοιμο, προσθέτουμε το χυμό από λεμόνι και την αρμπαρόριζα και αφήνουμε στη φωτιά για 1΄ ακόμα.
- Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά και μπορούμε να σερβίρουμε.