Μερίδες |
|
Συστατικά
- 100 ατομικές φόρμες ( ή μικρά μπολ)
- 2.5 lt ελαιόλαδο
- 1280 gr σιμιγδάλι ψιλό
- 1280 gr σιμιγδάλι χονδρό
- 2.5 kgr ζάχαρη λευκή
- 640 gr σταφίδες μαύρες
- 10 lt νερό
- Φλούδες από 10 λεμόνια
- Φλούδες από 10 πορτοκάλια
- 150 gr κανέλα σε σκόνη
- 10 ξυλάκια κανέλας
Συστατικά
|
|
Οδηγίες
- Για το σιρόπι:
- Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τις φλούδες από τα πορτοκάλια και τα λεμόνια, το νερό, τη ζάχαρη, το ξυλάκι κανέλας και ανακατεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Μόλις το μείγμα μας πάρει την πρώτη βράση, συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 5΄
- Στη συνέχεια, αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη. - Σε μια βαθιά κατσαρόλα με χοντρή βάση ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, προσέχοντας να μην καεί.
- Προσθέτουμε το ψιλό και το χονδρό σιμιγδάλι και καβουρδίζουμε μέχρι να ροδίσει για περίπου 6-8΄, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
- Προσθέτουμε την σκόνη κανέλας και τις σταφίδες και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
- Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με προσοχή, προσθέτουμε το σιρόπι.
- Έπειτα, ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να φουσκώσει το σιμιγδάλι και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
- Αφαιρούμε από το μείγμα μας το ξυλάκι κανέλας και τις φλούδες από πορτοκάλι και λεμόνι.
- Όσο ο χαλβάς μας είναι ακόμη ζεστός, τον αδειάζουμε σε ατομικές φόρμες και αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 30΄.
- Για να σερβίρουμε, αναποδογυρίζουμε τη κάθε φόρμα σε ένα πιάτο και πασπαλίζουμε με κανέλα, καρύδια και σταφίδες.