Καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι και μανιτάρια για όσους νηστεύουν και τους πιστούς της μεσογειακής κουζίνας

Καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι και μανιτάρια για όσους νηστεύουν και τους πιστούς της μεσογειακής κουζίνας | ENA Blog
Καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι και μανιτάρια για όσους νηστεύουν και τους πιστούς της μεσογειακής κουζίνας | ENA Blog

Ο Φεβρουάριος είναι ένας μήνας με άφθονα υλικά αλλά και ιδιαίτερες γαστρονομικές απαιτήσεις. Για αρκετούς από τους πελάτες του εστιατορίου σας, είναι μήνας νηστείας και για ακόμα περισσότερους μια καλή ευκαιρία αποτοξίνωσης από την «φορτωμένη» σε κρεατικά και άλλα πλούσια-και βαριά- γεύματα της περιόδου των γιορτών. Γι’ αυτό και η δική μας πρόταση για να ανταποκριθείτε σε αυτές τις απαιτήσεις είναι ένα πιάτο, κυρίως ή και κεντρικό σε ένα τέτοιο τραπέζι: Καλαμαράκια, γεμιστά με ρύζι, μανιτάρια και άφθονα αρωματικά. Μια πρόταση κατάλληλη, για τις διατροφικές προτιμήσεις του κοινού σας αλλά και (πάντα επίκαιρη) για τους φανατικούς της μεσογειακής κουζίνας, καθώς συνδυάζει πλούσια γεύση και άρωμα και φυσικά θρεπτικότητα. Κυρίως όμως είναι μια δημιουργία με προνομιακή σχέση κόστους-κέρδους χάρη στα συστατικά του που όλα σας περιμένουν σεαποκλειστικές και συμφέρουσες τιμές στα καταστήματα της αλυσίδας ENA Food C&C. Ανακαλύψτε τις προσφορές με μια σύντομη περιήγησή σας στο 15νθήμερο έντυπο μας, στον κατάλογο για Μεζεδοπωλείο και Ταβέρνα καθώς και στον κατάλογο με προϊόντα Ιδιωτικής Ετικέτας και αποκλειστικής διάθεσης

Εκτύπωση Συνταγής
Καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι και μανιτάρια για όσους νηστεύουν και τους πιστούς της μεσογειακής κουζίνας
Καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι και μανιτάρια για όσους νηστεύουν και τους πιστούς της μεσογειακής κουζίνας | ENA Blog
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
Συστατικά
Καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι και μανιτάρια για όσους νηστεύουν και τους πιστούς της μεσογειακής κουζίνας | ENA Blog
Οδηγίες
  1. Τοποθετείτε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνετε τα 120ml από το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, το καρότο και σοτάρετε για 2-3’
  2. Στη συνέχεια ρίχνετε τα μανιτάρια για 2 λεπτά, και τα πλοκάμια και τα κεφάλια από τα καλαμάρια, αφού τα έχετε κόψει σε μικρά κομμάτια, για περίπου άλλα 2 λεπτά.
  3. Προσθέτετε την ντομάτα και αφήνετε τα υλικά σας να σιγοβράσουν για 5’.
  4. Ρίχνετε στο μίγμα το ρύζι, ανακατεύετε καλά και προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών, τον μαϊντανό, τον άνηθο, το δυόσμο, το αλατοπίπερο και σιγοβράζετε για 5 - 6’.
  5. Μόλις μαλακώσει το ρύζι, προσθέτετε το κουκουνάρι και ανακατεύετε. Αποσύρετε το μίγμα σας από τη φωτιά και το αφήνετε να απορροφήσει τα υγρά του.
  6. Προθερμένετε το φούρνο στους 200ο C, γεμίζετε τα καλαμάρια κλείνοντας τις άκρες τους με οδοντογλυφίδες. Τα τοποθετείτε στο ταψί, προσθέτοντας τη γέμιση που περίσσεψε ανάμεσα στα καλαμάρια.
  7. Περιχύνετε με το νερό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και τα αφήνετε να ψηθούν για 10-15’.
  8. Σερβίρετε τα καλαμαράκια, γαρνίροντάς τα με φύλλα μαϊντανού και σπόρους σησαμιού. Μόλις ετοιμαστούν τα σερβίρετε στα πιάτα ή την πιατέλα της παραγγελίας σας, φροντίζοντας να είναι ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.