Μερίδες |
|
Συστατικά
- 34 kgr κατεψυγμένο καλαμάρι
- 3 lt ελαιόλαδο
- 30 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 12 lt σάλτσα ντομάτας
- 750 ml κόκκινο κρασί
- 35 gr κόκκινο πιπέρι γλυκό
- αλάτι
Συστατικά
|
|
Οδηγίες
- Τοποθετούμε τα καλαμάρια μας σε μια κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 15’ (χωρίς να προσθέσουμε νερό).
- Τα αφαιρούμε, τα στραγγίζουμε καλά και κρατάμε λίγο από το ζωμό τους.
- Ξαναβάζουμε τα καλαμάρια μέσα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το λάδι, το σκόρδο, το πιπέρι, τη σάλτσα ντομάτας και το αλάτι και μαγειρεύουμε για 5’.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό και καλύπτουμε την κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε για 25’ σε χαμηλή θερμοκρασία, για να μην σκληρύνει το καλαμάρι μας.
- Τελευταίο, προσθέτουμε το κρασί και μαγειρεύουμε για άλλα 5’.
- Σερβίρεται σκέτο, αλλά και με ότι συνοδευτικό θέλετε.