Καλοκαιρινή τάρτα με ντοματίνια, σπανάκι και ελληνικά τυριά

Καλοκαιρινή τάρτα με ντοματίνια, σπανάκι και ελληνικά τυριά | Ena Blog
Καλοκαιρινή τάρτα με ντοματίνια, σπανάκι και ελληνικά τυριά | Ena Blog

Αν ψάχνει κάποιος για μια συνταγή που μπορεί να συνοδεύσει θαυμάσια τα καλοκαιρινά μενού, είτε στα μεσημεριανά και βραδινά τραπέζια, είτε στις ενότητες του πρωινού και του brunch, σίγουρα θα καταλήξει στην περίπτωση της τάρτας. Ένα είδος φαγητού που προσφέρει μια θαυμάσια πληθώρα συνδυασμών με δεκάδες υλικά προς επιλογή, γλυκά και αλμυρά. Εάν μάλιστα καταφέρετε και τη συνδυάσετε με αγαθά της πλούσιας ελληνικής γης, πετυχαίνετε την ιδανική έκφραση ενός πεντανόστιμου, αρωματικού, θρεπτικού και ταυτόχρονα ισορροπημένου και ανάλαφρου πιάτου. Από τα προϊόντα του τόπου μας είναι εμπνευσμένη και η σημερινή μας πρόταση. Η τάρτα με ντοματίνια, τυριά και σπανάκι, συνδυάζει καθαρά μεσογειακά προϊόντα με την πιο τραγανή και αφράτη ζύμη και δημιουργεί ένα ελκυστικά γευστικό και απόλυτα καλοκαιρινό δημιούργημα, κατάλληλο για κάθε ώρα και κάθε ηλικία.

Εκτύπωση Συνταγής
Καλοκαιρινή τάρτα με ντοματίνια, σπανάκι και ελληνικά τυριά
Καλοκαιρινή τάρτα με ντοματίνια, σπανάκι και ελληνικά τυριά | Ena Blog
Μερίδες
τάρτα (4 μεγάλες μερίδες)
Συστατικά
Μερίδες
τάρτα (4 μεγάλες μερίδες)
Συστατικά
Καλοκαιρινή τάρτα με ντοματίνια, σπανάκι και ελληνικά τυριά | Ena Blog
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
  2. Απλώνετε τη ζύμη σε ταρτιέρα καλύπτοντας με προσοχή τη βάση και τα τοιχώματά της. Κόβετε ό,τι περισσεύει από τριγύρω.
  3. Σοτάρετε τα κρεμμύδια σε αντικολλητικό τηγάνι με το ελαιόλαδο.
  4. Στη συνέχεια προσθέτετε το σπανάκι, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να απορροφηθούν πλήρως όλα τα υγρά.
  5. Κατεβάζετε απ' τη φωτιά, προσθέτετε στο μείγμα τα τυριά και ανακατεύετε καλά.
  6. Απλώνετε το μείγμα πάνω από την ζύμη σας και το μοιράζετε ομοιόμορφα.
  7. Χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και περιχύνετε τη γέμιση κουνώντας ελαφριά το σκεύος να πάει παντού.
  8. Στη συνέχεια πιέζετε απαλά τα ολόκληρα ντοματίνια μέσα στη γέμιση.
  9. Ψήνετε την τάρτα για 30 - 35΄ ή μέχρι να ροδίσει η κορυφή και να σφίξει η γέμιση. Εάν η επιφάνεια της τάρτα σας σκουραίνει γρήγορα, σκεπάστε με αλουμινόχαρτο.
  10. Βγάζετε την τάρτα από το φούρνο και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 10΄.
  11. Σερβίρετε την τάρτα σας χλιαρή ή και κρύα.