Στη γαστρονομία το κουνουπίδι αποτελεί μια νόστιμη τάση. Το σταυρανθές λαχανικό που αγαπάει η vegan κοινότητα μαγειρεύεται με όλους τους τρόπους και έχει μετατραπεί από ρύζι μέχρι και σε κρούστα πίτσας. Από τη μεγάλη αυτή ποικιλία ιδεών επιλέξαμε μια πεντανόστιμη χορτοφαγική συνταγή που αγαπούν και οι σκληροπυρηνικοί κρεατοφάγοι. Οι καυτερές μπουκιές κουνουπιδιού είναι εξαιρετικά δημοφιλείς καθώς θυμίζουν τις φτερούγες κοτόπουλου αλλά είναι λιγότερο λιπαρές, υψηλότερες σε φυτικές ίνες, δεν βαραίνουν και επομένως οι πελάτες σας μπορούν να καταναλώσουν πολύ περισσότερη ποσότητα.
Μερίδες |
Κομμάτια
|
Συστατικά
Για τις μπουκιές κουνουπιδιού
- 1/2 κεφάλι κουνουπιδιού μεγάλο, κομμένο σε μπουκίτσες
- 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 κ.γ σκόρδο σε σκόνη
- 3 κ.σ γάλα αμυγδάλου
- 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
- 1/2 φλιτζάνι καυτερή σάλτσα
- 2 κ.σ λάδι
Για τη σως μαγιονέζας
- 1 φλιτζάνι μαγιονέζα
- 2 κ.γ κίτρινη μουστάρδα έτοιμη
- 1 κ.γ μουστάρδα Dijon
Συστατικά
Για τις μπουκιές κουνουπιδιού
Για τη σως μαγιονέζας
|
|
Οδηγίες
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 °C . Στρώστε ένα μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψεκάστε τα μπουκετάκια με σπρέι λαδιού ή ραντίστε τα με λίγο λάδι.
- Τοποθετήστε τα σε ένα πολύ μεγάλο και ανακατέψτε με το αλεύρι και τη σκόνη σκόρδου μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα.
- Σε ένα μπόλ προσθέστε το γάλα αμυγδάλου και σε ένα άλλο τη τριμμένη φρυγανιά. Βουτήξτε ένα - ένα τα μπουκετάκια κουνουπιδιού μέσα στο γάλα και ύστερα στη φρυγανιά.
- Απλώστε μια στρώση από τα μπουκετάκια σε ένα ταψί και ψήστε στην κεντρική σχάρα για 25 λεπτά.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το λάδι με τη καυτερή σάλτσα (γιατί το λίπος βοηθά τη σάλτσα να κολλήσει στο κουνουπίδι) μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Απομακρύνετε το κουνουπίδι από το φούρνο και βουτήξτε το στη σάλτσα.
- Ψήστε άλλα 15 λεπτά.
- Σε ένα μικρό μπολ, προσθέστε τη μαγιονέζα και τις μουστάρδες. Ανακατέψτε απαλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά ομοιόμορφα.
- Σερβίρετε τη σως με τις μπουκίτσες από κουνουπίδι σε ένα μεγάλο πιάτο γαρνίροντας με λίγο μαϊντανό.