Κεφτεδάκια με τριμμένη πατάτα και δροσιστική σως γιαουρτιού

Κεφτεδάκια με τριμμένη πατάτα και δροσιστική σως γιαουρτιού | Ena Blog
Κεφτεδάκια με τριμμένη πατάτα και δροσιστική σως γιαουρτιού | Ena Blog

Στις πλέον διαχρονικές και συναρπαστικές παραγγελίες, για μικρούς και μεγάλους, σε κάθε έξοδό τους για φαγητό, συγκαταλέγονται φυσικά τα κεφτεδάκια. Αγαπημένο πιάτο, που σερβίρεται ως κυρίως, ορεκτικό ακόμα και ως συνοδευτικό για ποτό όπως ούζο, το γνωρίζουμε όλοι στην παραδοσιακή εκδοχή του, στο φούρνο, στο τηγάνι ή με σάλτσα στην κατσαρόλα. Εμείς, σας παραθέτουμε μια εναλλακτική εκδοχή του, που αξιοποιεί όλη την αίσθηση που δημιουργεί η «βουτιά» του φρέσκοπλασμένου κιμά στο καυτό λάδι και τον συνταιριάζει με μια από τις πιο δροσιστικές σως για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.

Κεφτεδάκια ζυμωμένα με τριμμένη πατάτα, και την προαιρετική συνοδεία αρωματικής σως γιαουρτιού που μπορείτε να εντάξετε στο μενού σας, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη, επίκαιρη και ισορροπημένη γευστική εμπειρία στους πελάτες σας. 

Εκτύπωση Συνταγής
Κεφτεδάκια με τριμμένη πατάτα και δροσιστική σως γιαουρτιού
Κεφτεδάκια με τριμμένη πατάτα και δροσιστική σως γιαουρτιού | Ena Blog
Μερίδες
Συστατικά
Για τους κεφτέδες
Για τη σως γιαουρτιού
Μερίδες
Συστατικά
Για τους κεφτέδες
Για τη σως γιαουρτιού
Κεφτεδάκια με τριμμένη πατάτα και δροσιστική σως γιαουρτιού | Ena Blog
Οδηγίες
  1. Αφού αναμείξετε τα σχετικά υλικά και ετοιμάσετε το μίγμα για να πλάσετε τα κεφτεδάκια, το τοποθετείτε στο ψυγείο για 30 λεπτά, για να «σφίξει».
  2. Ετοιμάζετε τη σως, στο μεταξύ διάστημα, αναμειγνύοντας με σύρμα τα υλικά σε μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια, την βάζετε στο ψυγείο για να δέσει και να είναι δροσιστική όταν τη σερβίρετε.
  3. Τηγανίζετε τα κεφτεδάκια και ετοιμάζετε τα πιάτα για την παραγγελίας σας.
Συνταγή σημειώσεις

Τip για το τηγάνισμα: Πλάθουμε τα κεφτεδάκια ώστε να έχουν βάρος περίπου 50 gr το καθένα, ενώ στο σκεύος που επιλέγουμε να χρησιμοποιήσουμε, βαθύ τηγάνι, φριτέζα ή κατσαρόλα, φροντίζουμε να καλύψουμε με λάδι το 1/3 του. Τα κεφτεδάκια τα αφήνουμε, σε δυνατή φωτιά, να ροδίσουν από κάθε τους πλευρά, τηγανίζοντας τα για περίπου 3 με 5 λεπτά συνολικά.