Μερίδες |
κορμούς ( Ο κάθε κορμός είναι για 10 άτομα )
|
Συστατικά
- 2 kgr σοκολάτα κουβερτούρα
- 1.5 kgr κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 1.5 kgr φουντούκια καβουρδισμένα
- 1 kgr ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 kgr ζάχαρη άχνη
- 500 gr κακάο
- 2.5 kgr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 3 kgr μπισκότο τύπου πτι-μπερ
- 700 ml κονιάκ
Συστατικά
|
|
Οδηγίες
- Σπάμε τη σοκολάτα - κουβερτούρα σε κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με την κρέμα γάλακτος. Σκεπάζουμε με μια πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 2΄.
- Στη συνέχεια, ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει, για περίπου 20΄.
- Για να καραμελώσουμε τα φουντούκια, προσθέτουμε τη ζάχαρη σε ένα τηγάνι, σε μικρές δόσεις και περιμένουμε μέχρι να λιώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε ώστε να πάει η ζάχαρη παντού. Τέλος, ρίχνουμε τα φουντούκια σε ένα αντικολλητικό ταψί και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσουν καλά.
- Στο μεταξύ, σπάμε τα μπισκότα στη μέση.
- Σε ένα μίξερ, ρίχνουμε τη ζάχαρη, το κακάο και το βούτυρο και χτυπάμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά τη σοκολάτα, τα μπισκότα και τέλος το κονιάκ.
- Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε ελαφρώς τα καραμελωμένα φουντούκια (με προσοχή μην διαλυθούν τελείως) και τα προσθέτουμε στο μείγμα μας.
- Απλώνουμε το τελικό μείγμα κατά μήκος μιας λαδόκολλας και τυλίγουμε ώστε να σχηματίσουμε έναν κορμό. Τέλος, τυλίγουμε και τις άκρες της λαδόκολλας σε σχήμα καραμέλας.
- Τυλίγουμε τον κορμό με μία μεμβράνη και τον βάζουμε στην κατάψυξη, για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.