«Λιγκουίνι» κολοκυθιού με σπανάκι και πέστο: Μια Vegan πρόταση για το μενού σας

«Λιγκουίνι» κολοκυθιού με σπανάκι και πέστο: Μια Vegan πρόταση για το μενού σας | Ena Blog
«Λιγκουίνι» κολοκυθιού με σπανάκι και πέστο: Μια Vegan πρόταση για το μενού σας | Ena Blog

Για όλους εσάς που αναζητάτε εναλλακτικές, για να εμπλουτίσετε το μενού σας με πιάτα που απαντούν στις σύγχρονες διατροφικές τάσεις των καταναλωτών, τα ENA Food C&C σας προτείνουν μια vegan διασκευή ενός αγαπημένου ζυμαρικού: Λιγκουίνι από κολοκυθάκια, με σπανάκι και πέστο. Ιδανική για την ομώνυμη διαιτητική κοινότητα, για τους χορτοφάγους πελάτες σας αλλά και για όλους εκείνους που αναζητούν ένα ελαφρύ, υγιεινό και κυρίως θρεπτικό πάτων, μετά την, αρκετά φορτωμένη σε κρεατικά και λιπαρά, εορταστική περίοδο.

Εκτύπωση Συνταγής
«Λιγκουίνι» κολοκυθιού με σπανάκι και πέστο: Μια Vegan πρόταση για το μενού σας
«Λιγκουίνι» κολοκυθιού με σπανάκι και πέστο: Μια Vegan πρόταση για το μενού σας | Ena Blog
Μερίδες
Συστατικά
Για το πέστο βασιλικού
Για τα «λιγκουίνι» κολοκυθιών
Μερίδες
Συστατικά
Για το πέστο βασιλικού
Για τα «λιγκουίνι» κολοκυθιών
«Λιγκουίνι» κολοκυθιού με σπανάκι και πέστο: Μια Vegan πρόταση για το μενού σας | Ena Blog
Οδηγίες
Για το πέστο:
  1. Χτυπάτε στο μπλέντερ τον μαϊντανό, τον βασιλικό και το σκόρδο, μέχρι να κοπούν καλά.
  2. Προσθέτετε τα κουκουνάρια, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρευστη υφή.
Για τα «λιγκουίνι»:
  1. Κόβετε τα κολοκυθάκια σε μικρά, λεπτά κορδόνια με τον κόφτη λαχανικών ή το ειδικό slicer και τα ρίχνετε σε σαλατιέρα, μαζί με τα φύλλα από το σπανάκι.
  2. Προσθέτετε το πέστο και ανακατεύετε.
  3. Σερβίρετε με φρέσκα φύλλα βασιλικού στην κορυφή του πιάτου.
Συνταγή σημειώσεις

Εναλλακτικά, μπορείτε:
1. Να ζεστάνετε μια αντικολλητική κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και να ρίξετε σε δύο δόσεις το λιγκουίνι κολοκυθιού, το σπανάκι, 50-60 ml νερό.
2. Tα αφήνετε να «αχνίσουν» για 3 -5΄, ώστε να μαραθούν ελαφρά.
3. Τα αποσύρετε και τα στραγγίζετε καλά, ρίχνετε το πέστο, ανακατεύετε και σερβίρετε.