Μια χορτοφαγική εκδοχή του αγαπημένου Μουσακά για το μενού σας

Μια χορτοφαγική εκδοχή του αγαπημένου Μουσακά για το μενού σας | ENA Blog
Μια χορτοφαγική εκδοχή του αγαπημένου Μουσακά για το μενού σας | ENA Blog

Όσον αφορά τις γαστρονομικές τάσεις, η vegan διατροφή είναι εκείνη που έχει δει μεγάλη αύξηση την τελευταία δεκαετία ενώ προβλέπεται ότι θα συνεχίσει να αυξάνεται τα επόμενα αρκετά χρόνια. Αυτή η τάση φυτικής διατροφής εξαπλώνεται σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης, με σημαντική αύξηση της ζήτησης για χορτοφαγικά πιάτα. Η παγκόσμια μέρα vegan που γιορτάστηκε από τους vegan καταναλωτές όλου του κόσμου την 1η Νοεμβρίου είναι η τέλεια αφορμή ώστε να αρχίσετε να συμβαδίζετε με τις διατροφικές προτιμήσεις των πελατών σας προσφέροντας νέες, δελεαστικές συνταγές  που θα εκτινάξουν τις πωλήσεις σας στα ύψη. Προσαρμόστε, λοιπόν, το μενού σας και εκπλήξτε ευχάριστα τους  επισκέπτες του εστιατορίου σας που ψάχνουν για νόστιμα και φυτικής προέλευσης πιάτα με την χορτοφαγική εκδοχή μιας λατρεμένης μεσογειακής συνταγής, αυτή του μουσακά.

Εκτύπωση Συνταγής
Παγκόσμια ημέρα Vegan: Μια χορτοφαγική εκδοχή του αγαπημένου Μουσακά για το μενού σας
Μια χορτοφαγική εκδοχή του αγαπημένου Μουσακά για το μενού σας | ENA Blog
Μερίδες
Συστατικά
Για τα λαχανικά:
Μερίδες
Συστατικά
Για τα λαχανικά:
Μια χορτοφαγική εκδοχή του αγαπημένου Μουσακά για το μενού σας | ENA Blog
Οδηγίες
  1. Απλώνετε τις μελιτζάνες και τις πατάτες σε δύο ταψιά με λαδόκολλα και αφού αλατίσετε, ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε στους 200°C μέχρι μαλακώσουν.
  2. Σε ένα μπολ κόβετε τα ντοματίνια στη μέση και τα αλατοπιπερώνετε.
  3. Ζεσταίνετε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ύστερα ρίχνετε το ελαιόλαδο. Συνεχίζετε προσθέτοντας το αλεύρι ανακατεύοντας με σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.Συνεχίζετε για περίπου 5΄.
  4. Στη συνέχεια, προσθέτετε το γάλα σόγιας στο μίγμα (κατά προτίμηση το γάλα σόγιας να είναι χλιαρό) και ανακατεύετε με το σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά τα υλικά. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε ελαφρώς.
  5. Σε ένα ταψί απλώνετε μια στρώση με πατάτες και από πάνω μια στρώση με μελιτζάνες. Τοποθετείτε κατά τόπους τα κομμένα ντοματίνια και περιχύνετε τη μπεσαμέλ. Πασπαλίζετε με τριμμένο φυτικό τυρί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ και να λιώσει το φυτικό τυρί.
  6. Αφαιρείτε το ταψί από το φούρνο και αφού κρυώσει, γαρνίρετε με φύλλα δάφνης και δεντρολίβανου και σερβίρετε τις παραγγελίες σας. Αφαιρείτε το ταψί από το φούρνο και αφού κρυώσει, γαρνίρετε με φύλλα δάφνης και δεντρολίβανου και σερβίρετε τις παραγγελίες σας. Αφαιρείτε το ταψί από το φούρνο και αφού κρυώσει, γαρνίρετε με φύλλα δάφνης και δεντρολίβανου και σερβίρετε τις παραγγελίες σας.