Μερίδες |
|
Συστατικά
Υλικά:
- 100 μοσχαρίσιες μπριζόλες (220 γρ. και 3cm πάχος περίπου η κάθε μια)
- 320 gr ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σάλτσα:
- 320 gr ελαιόλαδο
- 9 lt ζωμό κοτόπουλου
- 320 gr έτοιμη σάλτσα Worcester
- 50 gr μουστάρδα Ντιζόν
- 320 gr φύλλα φρέσκου μαϊντανού, αλεσμένα
- 960 gr βούτυρο, χωρίς αλάτι κομμένο σε τρία κομμάτια και παγωμένο
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι
Συστατικά
Υλικά:
Για τη σάλτσα:
|
|
Οδηγίες
Για τις μπριζόλες:
- Στεγνώνουμε τις μπριζόλες με απορροφητικό χαρτί και τους ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία μέχρι να κάψει καλά.
- Τηγανίζουμε τις μπριζόλες από τη μία πλευρά μέχρι να ροδίσουν για περίπου 4 ΄. Ύστερα τις αναποδογυρίζουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 4 - 6΄.
- Όταν τελειώσουμε, μεταφέρουμε τις μπριζόλες σε ένα καθαρό πιάτο, τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να ξεκουραστούν για 5΄.
Για τη σάλτσα:
- Σε μια μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε το λάδι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία μέχρι να κάψει.
- Ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει, για περίπου 5΄.
- Έπειτα, προσθέτουμε τη σάλτσα Worcester, τη μουστάρδα και τον ζωμό από τις μπριζόλες που μας έχει μείνει. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύοντας (ένα κομμάτι βούτυρο τη φορά).
- Κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
- Με ένα κουτάλι περιχύνουμε τη σάλτσα στις μπριζόλες και σερβίρουμε.
Συνταγή σημειώσεις