Τα muffins αποτελούν ένα δημοφιλές γλυκό παγκοσμίως. Με τη μαλακή και ελαφρώς γλυκιά γεύση τους, είναι ιδανικά για όσους προτιμούν λιχουδιές που δεν είναι υπερβολικά γλυκές. Διατίθενται σε ποικιλία γεύσεων και συχνά σερβίρονται όχι μόνο ως επιδόρπιο αλλά και πρωινό. Το μύρτιλο είναι μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές γεύσης για μάφινς, αλλά η σημερινή μας συνταγή είναι εμπνευσμένη από τα σμέουρα. Το όμορφο, ζωντανό κοκκινωπό τους χρώμα κάνει τα σμέουρα ιδανικά για να γιορτάσετε με τους πελάτες σας την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!
Μερίδες |
|
Συστατικά
- 125 gr λευκό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 60 gr αλεύρι ολικής άλεσης
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι βανίλιας με μειωμένα λιπαρά
- 80 gr μαργαρίνη με μειωμένα λιπαρά, λιωμένη, κρυωμένη
- 50 gr σταγόνες κουβερτούρας λευκής σοκολάτας
- 1 μέτριο Αυγό ελαφρά χτυπημένο
- 12 κατεψυγμένα σμέουρα κομμένα στη μέση
Συστατικά
|
|
Οδηγίες
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώστε μια μεσαίου μεγέθους φόρμα για muffin με 12 θέσεις.
- Συνδυάστε το λευκό αλεύρι, το ολικής άλεσης αλεύρι και τη ζάχαρη σε ένα μπολ.
- Ύστερα, προσθέστε το γιαούρτι, τη μαργαρίνη και το αυγό και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.Τέλος, προσθέστε 12 μισά σμέουρα και τα κομματάκια λευκής σοκολάτας.
- Βάλτε το μίγμα στην προετοιμασμένη φόρμα και στην κορυφή κάθε muffin προσθέστε ένα κομμένο σμέουρο. Με μια οδοντογλυφίδα σμιλέψτε το σμέουρο ώστε το σχήμα του να θυμίζει καρδιά.
- Ψήστε για 15-18 λεπτά ή μέχρι τα muffins να πάρουν χρυσό χρώμα στην κορυφή.
- Διατηρήστε τα στο ταψί για 5 λεπτά και ύστερα μεταφέρετε τα muffins σε σχάρα για να κρυώσουν.