Νιόκι με σπανάκι και φιλέτο κοτόπουλο σε κρεμώδη σάλτσα

Nιόκι με σπανάκι και φιλέτο κοτόπουλο σε κρεμώδη σάλτσα | ENA Blog
Nιόκι με σπανάκι και φιλέτο κοτόπουλο σε κρεμώδη σάλτσα | ENA Blog

Αποχαιρετάμε το φθινόπωρο με ένα νόστιμο πιάτο με πρωταγωνιστή τα μαλακά νιόκι βουτηγμένα σε μια πλούσια σάλτσα κρέμας, συνοδευόμενα από κομμάτια ζουμερού κοτόπουλου και τη γήινη γεύση που δίνει το σπανάκι. Έτοιμoη σε μόλις 30 λεπτά αυτό το πλήρες πιάτο θα αγαπηθεί από τους λάτρεις των ζυμαρικών που ψάχνουν εναλλακτικές, σύγχρονες συνταγές!

Εκτύπωση Συνταγής
Νιόκι με σπανάκι και φιλέτο κοτόπουλο σε κρεμώδη σάλτσα
Οδηγίες
  1. Κόψτε τo κοτόπουλο σε κύβους και τοποθετήστε το σε ένα μπολ. Προσθέστε από πάνω, την καπνιστή πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε το μίγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  2. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά προσθέστε το μαγειρικό λάδι και μόλις κάψει, προσθέστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε το μέχρι να ροδίσει καλά, για περίπου 3 λεπτά. Ανακατέψτε και ροδίστε και από την άλλη πλευρά, για άλλα 3 λεπτά περίπου. Προσθέστε νερό και αφήστε το κοτόπουλο στο τηγάνι μέχρι να ψηθεί εσωτερικά και να εξατμιστούν τα υγρά του. Αφαιρέστε το κοτόπουλο αφήνοντας το λίπος στο τηγάνι.
  3. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο τηγάνι. Σοτάρετε μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν και το σκόρδο να αρωματιστεί, για περίπου 2 λεπτά.
  4. Προσθέστε τα νιόκι και 1 κουταλιά της σούπας αλατισμένο βούτυρο στο τηγάνι και ροδίστε τα για 2 λεπτά.
  5. Προσθέστε το σπανάκι και το ζωμό στο τηγάνι. Σκεπάστε το τηγάνι και μαγειρέψτε για 1 έως 2 λεπτά μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.
  6. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας αλατισμένο βούτυρο στο τηγάνι. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και φροντίστε η κρέμα να είναι καυτή αλλά όχι βραστή.
  7. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. Προσθέστε την παρμεζάνα στο τηγάνι και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει, δημιουργώντας μια βελούδινη σάλτσα.
  8. Τέλος, προσθέστε το μαγειρεμένο κοτόπουλο σε κύβους στο τηγάνι. Ανακατέψτε απαλά μέσα στα νιόκι και τη σάλτσα κρέμας.Εάν επιθυμείτε, γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού και σερβίρετε.