Σε μια εποχή που η κοινότητα των vegan ανάμεσα στους πελάτες σας μεγαλώνει, είναι χρήσιμο να ενσωματώσετε στο μενού σας και αντίστοιχες συνταγές. Στο πλαίσιο αυτό, σας προτείνουμε ένα φυτικό «ζυμαρικό», τα noodles από καρότο, με μια από τις πιο θρεπτικές σάλτσες από φυστικοβούτυρο, που θα σας δώσει τη δυνατότητα να «απαντήσετε» με τον πιο γευστικό τρόπο στα ζητούμενα, που θέτει η νέα διατροφική πραγματικότητα στη χώρα μας: Φαγητά νόστιμα, με υλικά από τις εποχικές καλλιέργειες της πατρίδας μας, που θα βρείτε εύκολα, χωρίς πρώτες ύλες ζωικής προέλευσης και χωρίς γλουτένη, δημιουργίες για τις οποίες μπορείτε να πάρετε όχι μόνο έμπνευση αλλά και τα βασικά συστατικά τους σε δυνατές προσφορές από τα ENA FOOD C&C.
Μερίδες |
|
Συστατικά
Για τη σάλτσα
- 200 gr φυστικοβούτυρο ανάλατο
- 500 gr γάλα καρύδας
- 25 gr πιπέρι καγιέν
- 40 gr σκόρδο πολτοποιημένο
- 100 gr τζίντζερ ψιλοκομμένο
- 120 ml χυμό λάιμ
- 200 gr σάλτσα σόγιας
- αλάτι
Για τα Noodles καρότου
- 20 μεγάλα καρότα
- 100 gr κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- Μαύρο σουσάμι
Συστατικά
Για τη σάλτσα
Για τα Noodles καρότου
|
|
Οδηγίες
- Ετοιμάζετε τη σάλτσα, ανακατεύοντας τα υλικά της σε ένα βαθύ και μεγάλο σκεύος, μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο, ομοιόμορφο και παχύρευστο μίγμα.
- Πλένετε καλά και καθαρίζετε εξωτερικά τα καρότα. Στη συνέχεια, με το κατάλληλο εργαλείο, μαχαίρι ή slicer, φτιάχνετε τα noodles από τα καρότα.
- Τα βάζετε στον ατμό για 30΄ περίπου ώστε να μαλακώσουν και να αποκτήσουν την υφή al dente ζυμαρικών.
- Μοιράζετε τα noodles στα πιάτα των παραγγελιών σας, γαρνίροντας με τον φρέσκο κόλιανδρο, τη σάλτσα φυστικοβούτυρου και το σουσάμι και είστε έτοιμοι.