Αυτές οι νόστιμες γαρίδες με καρυκεύματα και λάιμ είναι γεμάτες γεύση και ιδανικές για να αποτελέσουν το ελαφρύ, χαμηλό σε υδατάνθρακες γεύμα του μενού σας. Ένα το πιάτο, φτιαγμένο από απλά υλικά και γρήγορο στο μαγείρεμα που είναι αρκετά ευέλικτο, ώστε να μπορεί να προσαρμοστεί και σε διάφορες παραλλαγές. Μπορείτε να τυλίξετε τις γαρίδες σε μαλακές τορτίγιες και να προσθέσετε κομμένο αβοκάντο για τάκος με γαρίδα, ή να τις σερβίρετε πάνω σε ατμισμένο ρύζι με ντομάτες, τσίλι και φρέσκα βότανα. Επίσης, μπορείτε να τις σερβίρετε πάνω από μια σαλάτα με κόκκινο ή πράσινο λάχανο.
Μερίδες |
|
- 1 kg γαρίδες καθαρισμένες και ξεφλουδισμένες
- ¼ φλιτζάνι χυμό λάιμ και ξύσμα από ένα λάιμ
- 3 κ.σ ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κ.γ σκόνη τσίλι
- ½ κ.γ κύμινο
- ½ κ.γ αλάτι
- ¼ φλιτζάνι φρεσκοκομμένο κόλιανδρο για το σερβίρισμα
- 1 Λάιμ κομμένο σε φέτες, για το σερβίρισμα
Συστατικά
|
|
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί το χυμό λάιμ, το ξύσμα λάιμ, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη σκόνη τσίλι, το κύμινο και το αλάτι. Χτυπήστε τα μαζί για να συνδυαστούν.
- Προσθέστε τις άψητες γαρίδες στο μπολ με τη μαρινάδα, ανακατέψτε καλά και καλύψτε με πλαστική μεμβράνη. Τοποθετήστε τις γαρίδες στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Προσθέστε τις γαρίδες σε ένα μεγάλο ζεσταμένο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν ροζ και αδιαφανείς.
- Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε τον κόλιανδρο.
- Σερβίρετε αμέσως με φέτες λάιμ.
*Tips
Προσέξτε να μην παραψήσετε τις γαρίδες. Όταν οι γαρίδες μαγειρεύονται υπερβολικά, μπορεί να γίνουν σκληρές και μαστιχωτές στην υφή. Χρειάζεται να μαγειρευτούν μόνο για μερικά λεπτά από κάθε πλευρά.
Σερβίρετε τις γαρίδες αμέσως. Η αναθέρμανσή τους μπορεί να τις κάνει να σκληρύνουν, αλλά αν σας έχουν περισσέψει, ο καλύτερος τρόπος είναι να τις ξαναζεστάνετε στο τηγάνι για ένα ή δύο λεπτά.