Ο μπακαλιάρος αλλιώς… σε νόστιμα και τραγανά κεφτεδάκια με γευστικές πινελιές λεμονιού

Ο μπακαλιάρος αλλιώς… σε νόστιμα και τραγανά κεφτεδάκια με γευστικές πινελιές λεμονιού | Ena Blog
Ο μπακαλιάρος αλλιώς… σε νόστιμα και τραγανά κεφτεδάκια με γευστικές πινελιές λεμονιού | Ena Blog

H 25η Μαρτίου αποτελεί μία ημέρα ιδιαίτερη για τις παραγγελίες σας. Κυρίως γιατί πρωταγωνιστής, βάσει εθίμου αλλά και διατροφικών συνηθειών, αναδεικνύεται ένα αγαπημένο ψαρικό για μικρούς και μεγάλους, ο μπακαλιάρος. Ακόμα κι εάν είστε έτοιμοι να εξυπηρετήσετε το κοινό σας με την πιο διαδεδομένη συνταγή του, μπακαλιάρος «ξαρμυρισμένος» και παναρισμένος, με σκορδαλιά, αξίζει να δείτε και κάποιους εναλλακτικούς τρόπους μαγειρέματός του που θα ικανοποιήσει και γευστικά τους ανθρώπους που αναζητούν νέες προτάσεις που αξιοποιούν το ίδιο βασικό συστατικό.

Μια τέτοια πρόταση παρουσιάζουμε σήμερα: Κεφτέδες (ή αλλιώς κροκέτες) μπακαλιάρου, με τη διακριτική επίγευση του λεμονιού και μαϊντανού. Ένα πιάτο με τραγανά και πεντανόστιμα μεζεδάκια, το οποίο μπορεί να είναι και κυρίως αλλά και συνοδευτικό για τα τραπέζια σας αυτές τις ημέρες, ενθουσιάζοντας μικρούς και μεγάλους καταναλωτές. Επιπλέον, είναι μια συνταγή, ακόμα πιο εύκολη στην ετοιμασία της από την κλασική, ενώ τα υλικά της μπορείτε να τα βρείτε σε δυνατές προσφορές στο 15 ήμερο έντυπο προσφορών μας.

Εκτύπωση Συνταγής
Ο μπακαλιάρος αλλιώς… σε νόστιμα και τραγανά κεφτεδάκια με γευστικές πινελιές λεμονιού
Ο μπακαλιάρος αλλιώς… σε νόστιμα και τραγανά κεφτεδάκια με γευστικές πινελιές λεμονιού | Ena Blog
Μερίδες
τεμάχια
Συστατικά
Για το πανάρισμα:
Για το τηγάνισμα:
Μερίδες
τεμάχια
Συστατικά
Για το πανάρισμα:
Για το τηγάνισμα:
Ο μπακαλιάρος αλλιώς… σε νόστιμα και τραγανά κεφτεδάκια με γευστικές πινελιές λεμονιού | Ena Blog
Οδηγίες
  1. Ρίχνετε τη βραστή πατάτα στο μίξερ μαζί με τη φρυγανιά, τον μαϊντανό, το κρεμμυδάκι, τον κύβο λαχανικών, το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργήσετε ένα σφιχτό μίγμα.
  2. Ψιλοκόβετε το φιλέτο μπακαλιάρου σε μικρά κομμάτια.
  3. Ρίχνετε το μίγμα του μίξερ σε ένα μπολ μαζί με τα κομμάτια μπακαλιάρου και τα ανακατεύετε με επιμέλεια ώστε να μοιραστεί το ψάρι σε όλο το μίγμα.
  4. Από το μίγμα πλάθετε τα κεφτεδάκια και τα αλευρώνετε καλά από όλες τις πλευρές.
  5. Τα τηγανίζετε στο ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά για 5 με 7΄ μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  6. Πριν τα σερβίρετε τα βάζετε σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί κουζίνας ώστε να στραγγίξουν το ηλιέλαιο τους.
Συνταγή σημειώσεις

Tip: Για συνοδευτικό μπορείτε να βάλετε έμπνευση και φαντασία καθώς το συγκεκριμένο ψάρι μπορεί να σας προσφέρει ποικίλους συνδυασμούς. Από την κλασική και αγαπημένη σκορδαλιά, πράσινα φασολάκια ή άλλα χορταρικά, έως και απλά μια φέτα λεμονιού, οι επιλογές για να ικανοποιήσετε τους πελάτες σας είναι αμέτρητες και είναι απλά στο χέρι σας, ποια θα επιλέξετε.