Παραδοσιακή κρεμμυδόπιτα της Μυκόνου

Παραδοσιακή κρεμμυδόπιτα της Μυκόνου | Ena Blog
Παραδοσιακή κρεμμυδόπιτα της Μυκόνου | Ena Blog

Ανεξάρτητα από το που βρίσκεται το εστιατόριό σας, έχετε τη δυνατότητα να ταξιδέψετε γευστικά τους πελάτες σας στις Κυκλάδες. Πώς; Εμπλουτίζοντας το μενού σας με τοπικά πιάτα και ορεκτικά, παραδοσιακές συνταγές των νησιών μας, όπως αυτή η διάσημη κρεμμυδόπιτα της Μυκόνου, που σας παρουσιάζουμε σε αυτό το άρθρο.

Εκτύπωση Συνταγής
Παραδοσιακή κρεμμυδόπιτα της Μυκόνου
Παραδοσιακή κρεμμυδόπιτα της Μυκόνου | Ena Blog
Μερίδες
πίτα
Συστατικά
Για τη ζύμη
Για τη γέμιση
Μερίδες
πίτα
Συστατικά
Για τη ζύμη
Για τη γέμιση
Παραδοσιακή κρεμμυδόπιτα της Μυκόνου | Ena Blog
Οδηγίες
Για τη ζύμη
  1. Με ένα μίξερ, αρχικά αναμιγνύετε το αλεύρι, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτετε το αυγό και το νερό, μέχρι να δημιουργηθεί μία ζύμη.
  2. Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο, για 1 ώρα περίπου.
  3. Την τοποθετείτε μέσα στο ταψί και αφαιρείτε την ποσότητα που περισσεύει από τα τοιχώματα.
  4. Προψήνετε την ζύμη, τοποθετώντας στο εσωτερικό του ταψιού βάρος με όσπρια και αφού την έχετε τρυπήσει, για 20 - 25' στους 170 °C.
  5. Αφαιρείτε το βάρος και ψήνετε για άλλα 4'.
Για την πίτα
  1. Σε ένα μπωλ βάζετε όλα τα υλικά και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μίγμα.
  2. Αδειάζετε ομοιόμορφα τη γέμιση στο ταψί και ψήνετε στους 190°C για 40 - 45'.