Ψαρονέφρι με σως μουστάρδας – μελιού. Μια εναλλακτική γαστρονομική επιλογή για το χειμερινό μενού σας.

Ψαρονέφρι με σως μουστάρδας – μελιού. Μια εναλλακτική γαστρονομική επιλογή για το χειμερινό μενού σας. | Ena Blog
Ψαρονέφρι με σως μουστάρδας – μελιού. Μια εναλλακτική γαστρονομική επιλογή για το χειμερινό μενού σας. | Ena Blog

Συνταγές, οι οποίες συνδυάζουν τη νοστιμιά τους κρέατος με γλυκές ή και πικάντικες επιγεύσεις, είτε από τα συνοδευτικά, είτε από την μαρινάδα, αποτελούν μια θαυμάσια  επιλογή τόσο για την εορταστική περίοδο όσο και για όλη τη διάρκεια του χειμερινού μενού σας. Προσφέροντας μια ελκυστική γαστρονομική εναλλακτική για κάθε γούστο, «δένουν» άψογα με ορεκτικά, σαλάτες και τα υπόλοιπα πιάτα που έχετε ενσωματώσει στον κατάλογό σας για αυτήν την περίοδο, ενώ ο χρόνος προετοιμασίας τους απλοποιεί τη διαδικασία εξυπηρέτησης των πελατών σας. Μια τέτοια πρόταση είναι το «Ψαρονέφρι με σως μουστάρδας – μελιού», ένα πιάτο που μπορείτε να το συνδυάσετε είτε με ζυμαρικά ή πατάτες είτε, σε πιο ελαφριά εκδοχή, με διάφορες επιλογές λαχανικών, ανάλογα πάντα με τις επιθυμίες των ανθρώπων που θα σας επισκεφθούν στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Μια πρόταση με ισορροπημένους τόνους μεταξύ του κρέατος και της πικάντικης και γλυκιάς μαρινάδας, που θα ενθουσιάσει όλους, όσοι θέλουν να «ξεφύγουν» από τα κλασικά πιάτα.

Εκτύπωση Συνταγής
Ψαρονέφρι με σως μουστάρδας - μελιού. Μια εναλλακτική γαστρονομική επιλογή για το χειμερινό μενού σας.
Οδηγίες
  1. Αλείφετε με τη μουστάρδα με μέλι όλη την επιφάνεια των φιλέτων.
  2. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
  3. Σε φαρδύ και ρηχό σκεύος (κατσαρόλα ή τηγάνι) ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κρέας για περίπου 5’ - 6΄, γυρίζοντάς το τακτικά, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα, από όλες τις πλευρές.
  4. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε 2’ - 3΄, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Προσθέτετε τον ζωμό ή το νερό, τον κόλιανδρο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χαμηλώνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  6. Σκεπάζετε με το καπάκι την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύετε για περίπου 25΄ - 30΄ ή μέχρι να ψηθεί το κρέας και να μαλακώσει.
  7. Ρίχνετε το ξίδι και αφήνετε το κρέας να μαγειρευτεί για άλλα 5΄ - 10΄, με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
  8. Σερβίρετε με το συνοδευτικό που έχετε επιλέξει, γαρνίροντας το ψαρονέφρι με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.