Ψητό χταπόδι, με πατάτες και το ανοιξιάτικο μενού σας μύρισε… θάλασσα

Ψητό Χταπόδι, με πατάτες και το ανοιξιάτικο μενού σας μύρισε… θάλασσα | Ena Blog
Ψητό Χταπόδι, με πατάτες και το ανοιξιάτικο μενού σας μύρισε… θάλασσα | Ena Blog

Ένα από τα πιο δημοφιλή θαλασσινά είναι αναμφίβολα το χταπόδι. Ένα έδεσμα το οποίο μικροί και μεγάλοι δεν πρόκειται να αρνηθούν, πόσο μάλλον όταν αυτή η περίοδο, η οποία είναι και η εποχή του, συνδυάζεται με πιο ελαφριές και μεσογειακές γεύσεις στις εξόδους κάθε καταναλωτή. Πώς όμως μπορείτε με μια απλή συνταγή, να καλύψετε τις παραγγελίες σας, χωρίς να χρειαστεί να δεσμεύσετε ανθρώπινες εργατοώρες και πληθώρα σκευών στην κουζίνα σας;
Αξιοποιώντας τον κλασικό συνδυασμό του ψητού χταποδιού με πατάτες, που συνδυάζει το χορταστικό με το θρεπτικό, με το εύκολο και το αποδοτικό στην προετοιμασία του. Μια πρόταση που αξίζει να μπει στο μενού σας, δίνοντάς του ανοιξιάτικο αέρα και άρωμα μεσογείου, καθώς έχει όλα τα φόντα να έχει την τιμητική της από σήμερα και καθ’ όλη τη διάρκεια της Σαρακοστής και φυσικά του επερχόμενου καλοκαιριού.

Εκτύπωση Συνταγής
Ψητό χταπόδι, με πατάτες και το ανοιξιάτικο μενού σας μύρισε… θάλασσα
Ψητό Χταπόδι, με πατάτες και το ανοιξιάτικο μενού σας μύρισε… θάλασσα | Ena Blog
Μερίδες
μερίδες
Συστατικά
Για το μαγείρεμα του χταποδιού
Για τις πατάτες
Μερίδες
μερίδες
Συστατικά
Για το μαγείρεμα του χταποδιού
Για τις πατάτες
Ψητό Χταπόδι, με πατάτες και το ανοιξιάτικο μενού σας μύρισε… θάλασσα | Ena Blog
Οδηγίες
Για τις πατάτες:
  1. Καθαρίστε και κόψτε στη μέση τις πατάτες και ρίξτε τις σε μεγάλο ταψί, ανακατεύοντας τις με το πιπέρι και το ελαιόλαδο.
  2. Τις ψήνετε σε αρκετά δυνατή φωτιά, στους 250°C, για 30 με 40΄.
Για το χταπόδι:
  1. Σε ανοξείδωτη κατσαρόλα προσθέτετε το νερό, τον χυμό λεμονιού, τα αποξηραμένο τσίλι, το σκόρδο, τα κρεμμύδια, τη δάφνη και αλάτι, και τα αφήνετε να βράσουν για περίπου μισή ώρα.
  2. Στη συνέχεια προσθέτετε τους κόκκους του πιπεριού και συνεχίζετε το βράσιμο για 10 λεπτά επιπλέον.
  3. Σουρώνετε το νερό από τα υλικά και το ξαναρίχνετε στο σκεύος στο οποίο προσθέτετε τα χταπόδια, και αφήνετε να βράσουν για μισή ώρα.
  4. Τα βγάζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.
  5. Τα επαλείφετε με το ελαιόλαδο και τα ψήνετε, στη σχάρα ή στον φούρνο, σε δυνατή φωτιά (180°C) μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και από τις δύο πλευρές.
  6. Μόλις ετοιμαστούν, τα κόβετε σε μεγάλα κομμάτια.
  7. Μοιράστε τις πατάτες στα πιάτα με το χταπόδι, προσθέστε μπόλικο φρέσκο μαϊντανό και φέτες λεμονιού, και σερβίρετε.