Ριζότο με γαρίδες και σπαράγγια

Ριζότο με Γαρίδες και Σπαράγγια. Συνταγές για επαγγελματική κουζίνα. Ena Blog
Ριζότο με Γαρίδες και Σπαράγγια | Συνταγές για επαγγελματική κουζίνα | Ena Blog
Εκτύπωση Συνταγής
Ριζότο με Γαρίδες και Σπαράγγια
Κρεμώδες ριζότο με σωταρισμένες γαρίδες και σπαράγγια πασπαλισμένο με παρμεζάνα. Ένα εντυπωσιακό και εύκολο πιάτο που χρειάζεται μόνο τη χύτρα ταχύτητας.
Ριζότο με Γαρίδες και Σπαράγγια. Συνταγές για επαγγελματική κουζίνα. Ena Blog
Πρόγραμμα Κυρίως Πιάτο
Κουζίνα Ελληνική
Μερίδες
Μερίδες
Συστατικά
Πρόγραμμα Κυρίως Πιάτο
Κουζίνα Ελληνική
Μερίδες
Μερίδες
Συστατικά
Ριζότο με Γαρίδες και Σπαράγγια. Συνταγές για επαγγελματική κουζίνα. Ena Blog
Οδηγίες
  1. Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο βούτυρο σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθεί με το βούτυρο.
  2. Μεταφέρουμε το μείγμα με το ρύζι σε μεταλλικό ή γυάλινο ταψάκι ενός λίτρου, που χωράει μέσα σε μια χύτρα ταχύτητας 6 λίτρων. Προσθέτουμε τα 33 ⅓ φλυτζάνια νερό, το χυμό από μύδια και σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο.
  3. Τοποθετούμε τα υπόλοιπα 66 ⅔ φλυτζάνια νερό στη χύτρα ταχύτητας. Τοποθετούμε το ταψί με το ρύζι στη χύτρα και την κλείνουμε καλά. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά με τον ρυθμιστή της πίεσης στο χαμηλό. Μόλις τελειώσουμε, κρυώνουμε γρήγορα τη χύτρα.
  4. Όσο μαγειρεύεται το ρύζι, σωτάρουμε τις γαρίδες και τα σπαράγγια σε ελαιόλαδο σε υψηλή θερμοκρασία. Τα μαγειρεύουμε, ώσπου οι γαρίδες να πάρουν χρώμα.
  5. Ανοίγουμε τη χύτρα και προσεκτικά αφαιρούμε το ταψί. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τα σπαράγγια στο μείγμα με το ρύζι και ανακατεύουμε καλά. Καλύπτουμε καλά με αλουμινόχαρτο, τοποθετούμε πάλι το ταψί μέσα στη χύτρα και την κλείνουμε καλά. Μαγειρεύουμε για 4 λεπτά με τον ρυθμιστή της πίεσης στο χαμηλό. Μόλις τελειώσουμε, κρυώνουμε γρήγορα τη χύτρα.
  6. Τέλος, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, ανακατεύουμε το ριζότο μας και σερβίρουμε με φρέσκο τυρί παρμεζάνα.