Σίγουρα μια από τις καλύτερες προσθήκες στο καλοκαιρινό μενού ενός εστιατορίου είναι ένα πιάτο που μπορεί να συνδυάσει τα εποχιακά προϊόντα με τη διαχρονική νοστιμιά και θρεπτικότητα της μεσογειακής κουζίνας. Σε αυτό το πλαίσιο, σας προτείνουμε τα ρολάκια κολοκυθιού με φέτα, μια δημοφιλή συνταγή με αρκετά σημαντικά προτερήματα για μια επιχείρηση εστίασης καθώς αξιοποιούν αριστουργηματικά την καλοκαιρινή παραγωγή της πατρίδας μας ενώ αποτελούν μια νοστιμότατη λιχουδιά με δροσερή επίγευση για κάθε ηλικία.
Μερίδες |
|
Συστατικά
- 10 μεγάλα φρέσκα κολοκυθάκια χοντρά κομμένα κατά μήκος σε λεπτές λωρίδες
- 650 gr φέτα σκληρή θρυμματισμένη με πιρούνι
- 350 gr κατίκι
- 100 ml ελαιόλαδο
- 15 gr άνηθος
- 15 gr δυόσμος
- 70 gr κουκουνάρι καβουρδισμένο
- 10 gr αλάτι χοντρό
- πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
Συστατικά
|
|
Οδηγίες
- Βάζετε τα κολοκυθάκια σε σουρωτήρι και τα πασπαλίζετε με το αλάτι.
- Ανακατεύετε και τα αφήνετε λίγο για να βγάλουν το νερό τους. Τα απλώνετε μετά σε ένα φαρδύ, ρηχό σκεύος και τα ραντίζετε με το ελαιόλαδο.
- Ετοιμάζετε το γκριλ και, όταν κάψει η σχάρα, ψήνετε τα κολοκυθάκια και από τις δύο πλευρές μέχρι να μαλακώσουν. Πρέπει να λυγίζουν εύκολα.
- Για τη γέμιση, μέσα σε ένα μπολ ανακατεύετε με πιρούνι τα τυριά με τον άνηθο ή το δυόσμο μέχρι να ενωθούν, χωρίς όμως να λιώσουν εντελώς. Το μίγμα πρέπει να είναι πηχτό και συμπαγές. Προσθέτετε λίγο πιπέρι και ανακατεύετε ελάχιστα.
- Παίρνετε μία-μία τις φέτες κολοκυθιών και βάζετε μια-δυο κουταλιές γέμιση στην άκρη της καθεμιάς. Τις τυλίγετε σε ρολό και τοποθετείτε τα ρολάκια σε πιατέλα όρθια. Μοιράζετε τα ρολάκια στα πιάτα των παραγγελιών σας και προσθέτετε το κουκουνάρι.
Συνταγή σημειώσεις
Tip: Μπορείτε να προσαρμόσετε τη συνταγή για διαφορετικές γαστρονομικές προτιμήσεις, αντικαθιστώντας το κατίκι με άλλα τυριά ελαφρά και μαλακά που αλείφονται εύκολα, όπως το ανθότυρο, η μοτσαρέλα, πικάντικες παραλλαγές κ.λ.π.