Μερίδες |
|
Συστατικά
- 10 kgr αμπελοφάσουλα
- 5 kgr πατάτες
- 500 gr σπανάκι
- 500 gr κάππαρη
- 1 kgr ελιές καλαμών
- 750 gr βούτυρο
- 50 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 750 ml λευκό ξίδι
- 2,5 lt ελαιόλαδο
- αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Συστατικά
|
|
Οδηγίες
- Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους, αφού πρώτα τις πλύνουμε πολύ καλά και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
- Στη συνέχεια βράζουμε τα φασόλια για 5-6΄ σε δυνατή φωτιά.
- Μόλις είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τους ρίχνουμε άφθονο νερό από τη βρύση για να κρυώσουν.
- Με ένα σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά το ξύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ψιλοκόβουμε τις πατάτες, τις ελιές και τα κρεμμύδια, τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε την κάππαρη και περιχύνουμε με το μίγμα μας.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα φασολάκια μαζί με το σπανάκι για 4-5΄.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας πολύ καλά.
- Σερβίρουμε τη σαλάτα μας σε ατομικά μπολ.