Μερίδες |
|
Συστατικά
- 300 γαρίδες jumbo καθαρισμένες και χωρίς το κέλυφος
- 750 γρ. χυμό λεμονιού
- 2.5 kg έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 25 ώριμα αβοκάντο ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
- 23 kg ώριμες ντομάτες κομμένες σε φέτες
- 3 kg ρόκα
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Συστατικά
|
|
Οδηγίες
- Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό, προσθέτουμε αλάτι και το αφήνουμε να βράσει. Λίγο πριν βράσει, προσθέτουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για περίπου 1,5΄.
- Αφαιρούμε αμέσως τις γαρίδες και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ. Αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε ένα μικρό μπολ, αναμιγνύουμε το χυμό λεμονιού με το ελαιόλαδο, για να φτιάξουμε τη βινεγκρέτ μας.
- Στο μπολ με τις γαρίδες, προσθέτουμε το αβοκάντο και τις ντομάτες και πασπαλίζουμε με τη βινεγκρέτ.
- Ανακατεύουμε απαλά ώστε να μη λιώσει το αβοκάντο.
- Προσθέτουμε τη ρόκα και ανακατεύουμε ξανά.
- Προτού σερβίρουμε, πασπαλίζουμε τη σαλάτα μας με αλάτι και πιπέρι.