Σαλάτα αγγουριού με γιαούρτι και φρέσκο άνηθο 

Σαλάτα αγγουριού με γιαούρτι και φρέσκο άνηθο | ΕΝΑ Blog

Αυτή η απλή σαλάτα αγγουριού με κρέμα από απλά υλικά, φτιαγμένη με γιαούρτι και φρέσκο άνηθο, θα γίνει ένα από τα αγαπημένα καλοκαιρινά συνοδευτικά των πελατών σας. Τα αγγούρια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, γεγονός που τα καθιστά χαμηλά σε θερμίδες και ταυτόχρονα προσφέρουν ελαφριά και δροσερή γεύση. Το γιαούρτι ενισχύει την πρωτεΐνη σε αυτή τη σαλάτα, ενώ προσθέτει ακόμα περισσότερη δροσιά και βελούδινη υφή. Απογειώστε τη συνταγή αυτή με μια γενναία δόση αλάτι, που θα προσθέσει ένταση στην ήπια γεύση των υλικών, αλλά και θα αφαιρέσει την υπερβολική υγρασία από τα αγγούρια. 

Για όλα τα υλικά της συνταγής, και ακόμα περισσότερα προϊόντα, επισκεφτείτε το κοντινότερο κατάστημα της αλυσίδας ΕΝΑ Food C&C και επωφεληθείτε από τις ειδικές τιμές μόνο για επαγγελματίες. 

Εκτύπωση Συνταγής
Σαλάτα αγγουριού με γιαούρτι και φρέσκο άνηθο 
Μερίδες
Μερίδες
Οδηγίες
  1. Καθαρίστε και κόψτε τα αγγούρια σε πολύ λεπτές φέτες και πασπαλίστε με αλάτι.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε με ένα σύρμα το γιαούρτι, το ξύδι από κόκκινο κρασί, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τον άνηθο, τη σκόνη σκόρδου και μια καλή πρέζα αλάτι και πιπέρι.
  3. Χρησιμοποιήστε μια χαρτοπετσέτα και στεγνώστε τα αγγούρια μέχρι να φύγει η υγρασία τους. ‘Υστερα κόψτε τα κρεμμύδια σε ροδέλες.
  4. Προσθέστε τα αγγούρια και τα κρεμμύδια στο μπολ με το μείγμα γιαουρτιού και ανακατέψτε τα μέχρι να καλυφθούν από το ντρέσινγκ.
  5. Γαρνίρετε με περισσότερο άνηθο και σουσάμι.
  6. Σερβίρετε αυτή τη σαλάτα με σολομό στη σχάρα, κοτόπουλο ή μπιφτέκια.