Καθώς το καλοκαίρι κάνει δυναμικά την επανεμφάνισή του, μπορείτε να δροσίσετε τους πελάτες σας με μια πρόταση που συνδυάζει άρωμα καλοκαιριού, αλλά και όλα τα πλεονεκτήματα της μεσογειακής διατροφής. Πράσινη σαλάτα, με καπνιστό σολομό και αβοκάντο. Πλούσια σε καλά μονοακόρεστα και ω-3 λιπαρά, απαντά στις σύγχρονες αναζητήσεις της πλειοψηφίας των καταναλωτών. Είναι ελαφριά και θρεπτική, μπορεί να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στο τραπέζι κάθε παρέας και οικογένειας, που νοιάζεται για τη διατροφή της, ενώ αναδεικνύεται και σε ένα χορταστικό κυρίως πιάτο, για κάθε πελάτη, που έχει υιοθετήσει για την έξοδό του τη διεθνή τάση του salad bowl.
Μερίδες |
|
Συστατικά
Για τη σαλάτα
- 10 μαρούλια
- Φύτρες
- 6 αβοκάντο
- φέτες καπνιστό σολομό κομμένες σε λεπτές λωρίδες
Για τη σως
- 400 ml ελαιόλαδο
- 300 ml ξύδι
- 150 ml λεμόνι
- αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Συστατικά
Για τη σαλάτα
Για τη σως
|
|
Οδηγίες
- Πρώτα φτιάχνουμε τη σως, ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί.
- Σε ένα μπωλ βάζουμε τα μαρούλια και περιχύνουμε με τη σως.
- Προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Λίγο πριν σερβίρουμε, κόβουμε τα αβοκάντο σε φέτες και τις προσθέτουμε στη σαλάτα.
- Προσθέτουμε επίσης το σολομό, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τις φύτρες και σερβίρουμε.