Μια πρόταση που ετοιμάζεται πολύ εύκολα και γρήγορα στην κουζίνα του εστιατορίου σας, προσθέτοντας μια εναλλακτική και ενδιαφέρουσα γευστικά πρόταση στο καλοκαιρινό σας μενού. Πρόκειται στην ουσία για το πάντρεμα ενός μεσογειακού πιάτου, του σολομού στον φούρνο, με το γρήγορο μαγείρεμα των λαχανικών σε γουόκ σε δυνατή φωτιά, όπως οι συνταγές τύπου stir fry που μας έχει κληροδοτήσει ο γαστρονομικός πολιτισμός της Άπω Ανατολής.
Μερίδες |
|
Συστατικά
- 3 kg σολομό σε παχιές φέτες
- 30-40 ντοματίνια ολόκληρα
- 3 πιπεριές κόκκινες μέτριες
- 3 πιπεριές κίτρινες μέτριες
- 5 κολοκυθάκια μέτρια, κομμένα σε φέτες
- 300 gr ρόκα
- 100 gr σάλτσα σόγιας
- 1 τζίντζερ τριμμένο
- ελαιόλαδο
- Δεντρολίβανο για το σερβίρισμα
Συστατικά
|
|
Οδηγίες
- Αλείφουμε τον σολομό με ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τριμμένο τζίντζερ, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε σε σχάρα ή σε αντικολλητικό σκεύος, μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
- Σε ένα γουόκ με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές.
- Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε τα ντοματίνια.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σβήνουμε με τη σάλτσα σόγιας.
- Απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ρόκα.
- Σερβίρουμε τον σολομό στο πιάτο, τον πασπαλίζουμε με το δενδρολίβανο και συμπληρώνουμε κάθε μερίδα με τα συνοδευτικά λαχανικά μας