Καθώς το καλοκαίρι προχωράει με δυναμικά βήματα επηρεάζοντας και τη θερμοκρασία αλλά και τη διάθεση των πελατών μας, είναι χρήσιμο να έχουμε κάποιες προτάσεις για να ανανεώσουμε το ενδιαφέρον τους, γευστικά και δημιουργικά. Σας προτείνουμε λοιπόν μια εναλλακτική τηγανιά θαλασσινών, με καλαμάρι, μύδια, γαρίδες και σάλτσα από λευκό κρασί. Μια διαφορετική γαστρονομική προσέγγιση της κλασικής τηγανιάς θαλασσινών, που είναι ικανή να αποτελέσει ένα γευστικότατο αλλά και ελαφρύ πιάτο, κυρίως ή και συνοδευτικό, αλλά και μια τέλεια αφορμή για περισσότερη κατανάλωση ελληνικών αποσταγμάτων καθώς και άλλων νοστιμιών της κουζίνας σας. Και όλα αυτά με πρώτες ύλες και συστατικά που μπορείτε να βρείτε σε δυνατές προσφορές, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε τόσο στο 15ήμερο έντυπο προσφορών μας όσο και στον ειδικό κατάλογό μας για ταβέρνα και μεζεδοπωλείο.
Ζεσταίνετε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε τα μύδια και το κρασί.
Καλύπτετε το σκεύος με καπάκι και αχνίζετε μέχρι να ανοίξουν τα μύδια.
Αφαιρείτε τα μύδια από την κατσαρόλα και τα αφήνετε στην άκρη.
Σουρώνετε το κρασί και το κρατάτε και αυτό στην άκρη.
Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνετε το μισό λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το φινόκιο και σοτάρετε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτετε τις ντομάτες και αρκετό από το κρασί με το οποίο αχνίσατε τα μύδια, για να ψηθούν οι ντομάτες και αλατίζετε.
Προσθέτετε τα καλαμάρια, τις γαρίδες και τα μύδια και μαγειρεύετε για μερικά λεπτά.
Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι, τον βασιλικό και το μαϊντανό και σερβίρετε.