Μερίδες |
|
Συστατικά
Υλικά για τις Τηγανίτες
- 6 kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 160 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 6 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- 6 lt γάλα
- 1.5 kg καστανή ζάχαρη
- 750 ml ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο
- 25 αυγά
- 120 ml εκχύλισμα βανίλιας
- 75 μπανάνες ξεφλουδισμένες και πολτοποιημένες
- Καρύδια για το γαρνίρισμα
Για τη σάλτσα με ρούμι
- 4.5 lt σιρόπι σφενδάμου
- 750 γρ. βούτυρο
- 740 ml μαύρο ρούμι
Συστατικά
Υλικά για τις Τηγανίτες
Για τη σάλτσα με ρούμι
|
|
Οδηγίες
Οδηγίες Μαγειρέματος για τις Τηγανίτες
- Αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε μαζί το γάλα, τη ζάχαρη, το λάδι, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Προσθέτουμε το δεύτερο μείγμα στο πρώτο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Έπειτα, προσθέτουμε τις μπανάνες, ανακατεύοντας και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 30’.
- Για κάθε τηγανίτα, παίρνουμε περίπου 1/4 του φλυτζανιού από το συνολικό μείγμα μας και το ρίχνουμε σε ένα τηγάνι που έχουμε αλείψει με λίγο λάδι.
- Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1’ ή μέχρι να σχηματιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια.
- Αναποδογυρίζουμε την τηγανίτα και μαγειρεύουμε για 30-45’’ ή μέχρι να ροδίσει.
- Σερβίρουμε με τη σάλτσα από ρούμι ή κάποιο σιρόπι της επιλογής μας και γαρνίρουμε, προεραιτικά, με τριμμένα καρύδια.
Οδηγίες Μαγειρέματος για τη σάλτσα από ρούμι
- Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο.