Μία από τις νέες και ανερχόμενες τάσεις στο γρήγορο φαγητό είναι ο εμπλουτισμός του κλασικού μενού με πρωτότυπες προτάσεις ή οι εμπνεύσεις που προκύπτουν από το διεθνές γαστρονομικό ρεπερτόριο. Κινήσεις που ανανεώνουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών και τους ωθούν σε νέες παραγγελίες, ενώ ενισχύουν τη δημοτικότητα μιας επιχείρησης εστίασης ή γρήγορου φαγητού. Στο πλαίσιο αυτό, σας παρουσιάζουμε μια πρόταση με τις ρίζες της στη δημοφιλή, και στη χώρα μας, ινδική κουζίνα. Όμως, με αρκετές μεσογειακές πινελιές, μπορεί να αναδειχθεί σε μια πολύ οικία νοστιμιά και για τους πελάτες σας: Κοτόπουλο με μπαχαρικά, αρωματικά, κάρυ και σως σόγιας και κόκκινων φασολιών, κατάλληλο και για παραγγελίες delivery αλλά και για να προστεθεί στις επιλογές του menu σας.
Μερίδες |
άτομα
|
- 500 gr φιλέτα κοτόπουλου στήθος ή μπούτι χωρίς κόκαλα
- 20 gr ρυζάλευρο
- 40 gr κορν φλάουρ
- 20 gr πιπερόριζα (τζίντζερ) τριμμένο
- 40 ml σάλτσα σόγιας
- 80 ml χυμός lime
- 50 ml πάστα σκόρδου
- 1 Αυγό
- 10 ml ξύδι
- 10 gr σκόνη κάρυ
- 40 gr κόκκινα φασόλια βρασμένα και λιωμένα σε σως
- 15 φύλλα κάρυ
- 50 gr γιαούρτι
- 100 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Συστατικά
|
|
- Αναμιγνύετε το κορν φλάουρ, το γιαούρτι, το ριζάλευρο, τη σόγια, την πάστα σκόρδου, το τζίντζερ, τη σως κόκκινων φασολιών, το lime, το ξύδι, το αυγό και την σκόνη κάρυ.
- Αλατίστε και αφού φτιάξετε ένα ομοιογενές μίγμα, βουτήξτε σε αυτό τα φιλέτα κοτόπουλου.
- Τα τοποθετήστε τα στο ψυγείο για μια ώρα περίπου.
- Στη συνέχεια, τηγανίστε τα κοτόπουλα για 4 με 5’ μέχρι να πάρουν κρούστα.
Για τα συνοδευτικά, μπορείτε να αφήσετε την έμπνευσή σας ελεύθερη. Από τις κλασικές τηγανιτές πατάτες, την πιο ελαφριά εκδοχή του σε ψητές ή βραστές, ρύζι καστανό ή άγριο, ακόμα και η ινδική εκδοχή με καραμελωμένα κρεμμύδια και λεμόνι, αναδεικνύονται σε υπέροχες γευστικές συντροφιές που θα ενθουσιάσουν κάθε πελάτη σας.