Το γλυκό, για μια επιχείρηση εστίασης, ένα εστιατόριο ή ένα café, αποτελεί έναν από τους αδιαμφισβήτητους πόλους έλξης πελατών. Τι γίνεται, όμως, με μια νέα καταναλωτική μερίδα, που διαρκώς αυξάνεται στη χώρα μας, όπως έχουμε επισημάνει και στο σχετικό μας άρθρο για την αύξηση της κοινότητας των Vegan, οι οποίοι και στη χώρα μας δίνουν δυναμικό παρών ανάμεσα στους επισκέπτες της επιχείρησής σας; Μπορείτε να αντιμετωπίσετε την αντίθεσή τους στα προϊόντα ζωικής προέλευσης, όπως το βούτυρο και το γάλα, με εναλλακτικές προτάσεις γλυκισμάτων, εξίσου νόστιμες, ώστε να γίνουν αντικείμενο παραγγελίας;
Αυτή η συνταγή για κέικ καρότου, είναι μια πρόταση για το μενού σας, που θα γίνει ανάρπαστη, ανεξάρτητα από την εποχή ή τη διατροφική τάση.
Μερίδες |
|
Συστατικά
Για το κέικ
- 380 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 10 gr baking powder
- 2.5 gr σόδα μαγειρικής
- 10 gr κανέλα σε σκόνη
- 1.5 gr μοσχοκάρυδο σε σκόνη
- 5 gr τζίντζερ σε σκόνη
- 1.25 gr αλάτι
- 130 ml ηλιέλαιο
- 200 gr ζάχαρη καστανή
- 10 ml βανίλια
- 300 ml ρόφημα αμυγδάλου
- 300 gr καρότα τριμμένα
Για το γλάσο
- 75 gr βούτυρο καρύδας
- 150 gr φυτικό τυρί κρέμα
- 15 ml ρόφημα αμυγδάλου
- 5 ml βανίλια
- 280 gr ζάχαρη άχνη
Συστατικά
Για το κέικ
Για το γλάσο
|
|
Οδηγίες
Για το γλάσο
- Με το μίξερ χτυπάτε το τυρί κρέμας, το ρόφημα αμυγδάλου, το βούτυρο καρύδας και τη βανίλια, μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτετε σταδιακά την άχνη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μείγμα.
- Τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Για το κέικ
- Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα μαγειρικής, την κανέλα, το τζίντζερ, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.
- Ανακατεύετε σε άλλο μπωλ το ηλιέλαιο με την καστανή ζάχαρη και προσθέτετε τη βανίλια και το ρόφημα αμυγδάλου μέχρι να γίνει ενιαίο μείγμα.
- Στη συνέχεια ενώνετε το υγρό μείγμα, με το μείγμα αλευριού.
- Στο τέλος προσθέτετε τα καρότα και ανακατεύετε καλά.
- Βάζετε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα, στην οποία έχετε προσθέσει λαδόκολλα και το ψήνετε με σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 1 ώρα.
- Όταν ψηθεί το κέικ το αφήνετε να κρυώσει για 10’ και το ξεφορμάρετε προσεκτικά.
- Όταν το κέικ έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, περιχύνετε προσεκτικά με το γλάσο και σερβίρετε.