Χοιρινό Σοφρίτο, μια κερκυραϊκή πρόταση που ταιριάζει σε κάθε μενού

Χοιρινό Σοφρίτο, μια κερκυραϊκή πρόταση που ταιριάζει και σε κάθε πολυεθνικό μενού | ENA Blog
Χοιρινό Σοφρίτο, μια κερκυραϊκή πρόταση που ταιριάζει και σε κάθε πολυεθνικό μενού | ENA Blog

Η αξία της μεσογειακής – και ειδικά της ελληνικής κουζίνας- έγκειται στην πληθώρα των εναλλακτικών προτάσεων μαγειρέματος ενός υλικού, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να  αξιοποιείται κατά το μέγιστο η γευστική βάση αυτού. Πολλές είναι οι περιπτώσεις μάλιστα, κατά τις οποίες η ελληνική κουζίνα ενώνει τις παραδοσιακές συνταγές με πολυεθνικές κουζίνες. Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί η παρούσα συνταγή, μια παραλλαγή του σοφρίτο, ενός κερκυραϊκού πιάτου που όμως θα μπορούσε κάλλιστα να ενταχθεί και στο μενού ενός ιταλικού, ισπανικού ακόμα και μεξικάνικης ταυτότητας εστιατορίου. Η πρότασή μας, λοιπόν,  είναι μια παραλλαγή της κλασικής συνταγής, στην οποία αντί για μοσχάρι επιλέγουμε χοιρινό φιλέτο, ώστε να διατηρηθεί χαμηλή, η περιεκτικότητα σε λιπαρά αλλά και να μειωθεί ο χρόνoς ετοιμασίας της. Μια πρόταση της οποίας τα υλικά μπορείτε να προμηθευθείτε άμεσα από τα καταστήματα της ENA Food C&C, σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές για τους επαγγελματίες όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στο 15ήμερο έντυπο χονδρικής μας, στον κατάλογο για το Κρέας, το Ψητοπωλείο και τη Ψησταριά καθώς και το Μεζεδοπωλείο και την Ταβέρνα.

Εκτύπωση Συνταγής
Χοιρινό Σοφρίτο, μια κερκυραϊκή πρόταση που ταιριάζει και σε κάθε πολυεθνικό μενού
Χοιρινό Σοφρίτο, μια κερκυραϊκή πρόταση που ταιριάζει και σε κάθε πολυεθνικό μενού | ENA Blog
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
Συστατικά
Χοιρινό Σοφρίτο, μια κερκυραϊκή πρόταση που ταιριάζει και σε κάθε πολυεθνικό μενού | ENA Blog
Οδηγίες
  1. Κόβετε το φιλέτο σε κομμάτια, πάχους έως 0,5 εκατοστά και το αλατοπιπερώνετε.
  2. Αλευρώνετε τα φιλέτα και βάζετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
  3. Μόλς ζεσταθεί αρκετά το ελαιόλαδο, προσθέτετε τα φιλετάκια και τα σοτάρετε για περίπου 1 - 2' από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  4. Αφαιρείτε από την κατσαρόλα τα φιλετάκια, χαμηλώνετε τη φωτιά και βάζετε το σκόρδο να τσιγαριστεί μαζί με τη μισή ποσότητα από τον μαϊντανό για 1/2 - 1'.
  5. Προσθέτετε στην κατσαρόλα το μηλόξιδο, το κρασί, τον ζωμό λαχανικών και το ξύσμα λεμονιού και τα αφήνετε μέχρι να πάρουν μια βράση. Στη συνέχεια προσθέτετε τη μουστάρδα.
  6. Ανακατεύετε καλά και μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά σας, ρίχνετε στην κατσαρόλα το κρέας και μαγειρεύετε για 8-10'.
  7. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε τον υπόλοιπο μαϊντανό.
  8. Σερβίρετε τα πιάτα των παραγγελιών σας γαρνίροντας με κλωναράκια ρίγανης, ψημένα ντοματίνια και αγγουράκι τουρσί και τα συνοδεύετε με πουρέ πατάτας.