
Το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών αφήνει ευχάριστες αναμνήσεις αλλά πολλές φορές και παραπανίσια κιλά. Για αυτόν τον λόγο, οι πράσινες σαλάτες λαχανικών είναι δημοφιλής επιλογή για όσους επιθυμούν να απαλλαγούν από αυτά αφότου επιστρέψουν από το νησί ή το εξοχικό τους. Προσθέστε, λοιπόν, στο μενού σας νόστιμες και θρεπτικές σαλάτες που θα ενθουσιάσουν το πελατολόγιο σας στην αναζήτησή τους για ελαφριά γεύματα κατά την μεσημεριανή ή την βραδινή τους έξοδο. Όπως, για παράδειγμα, η χορταστική σαλάτα με αβοκάντο, καλαμπόκι, cottage cheese και φέτες μήλου που συνδυάζει πληθώρα υλικών με υψηλή θρεπτική αξία. Προμηθευτείτε τα προϊόντα της συνταγής σε μοναδικές τιμές, αποκλειστικά για τους επαγγελματίες της εστίασης, στα καταστήματα της αλυσίδας ENA Food C&C και περιηγηθείτε στο έντυπο μας για επιπλέον έμπνευση υλικών και προσφορές.

Μερίδες |
σαλάτα
|
- 150 gr φύλλα σαλάτας με βάση τη ρόκα τεμαχισμένα από συσκευασία
- 80 gr cottage cheese
- 30 gr αμύγδαλα αποφλοιωμένα και ελαφρά καβουρδισμένα
- 40 gr καλαμπόκι κονσέρβας
- 1 αβοκάντο ώριμο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 πράσινο μήλο μικρό, κομμένο σε φέτες
- 20 ml χυμό λεμονιού
- 15 ml ελαιόλαδο
- 15 ml ξύδι βαλσάμικο
- 5 gr πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 5 gr αλάτι
- Φρέσκα φύλλα μέντας ή κόλιανδρου (προαιρετικά)
- 1 κ.γ μέλι (προαιρετικά)
Συστατικά
Για τη σαλάτα
Για το dressing
|
![]() |
- Τοποθετούμε τα ανάμεικτα φύλλα σαλάτας σαν βάση σε μεγάλο μπολ.
- Θρυμματίζουμε το cottage cheese πάνω από τα φύλλα της σαλάτας και πασπαλίζουμε το μίγμα μας με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.
- Ρίχνουμε το καλαμπόκι και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Μοιράζουμε από πάνω τις φέτες αβοκάντο και μήλου.
- Στη συνέχεια, σε ένα βαζάκι με καπάκι ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο και το βαλσάμικο και ανακινούμε καλά ώσπου να ομογενοποιηθεί το μίγμα. (Μπορούμε να εμπλουτίσουμε το μίγμα μας με μια κουταλιά μέλι ή αρωματικά φυτά και μπαχαρικά όπως φύλλα μέντας ή κόλιανδρου αν θέλουμε να επιτύχουμε πιο έντονα γευστικά αποτελέσματα.)
- Περιχύνουμε με το dressing μας τη σαλάτα μας και σερβίρουμε.
Tip: Αν χρειάζεται να ετοιμάσετε το salad bowl σας αρκετή ώρα προτού το σερβίρετε στο τραπέζι των πελατών σας, μπορείτε να αποφύγετε το «μαύρισμα» του αβοκάντο, τοποθετώντας τις φέτες του σε πλαστικό σακουλάκι και γεμίζοντάς το με χυμό λεμονιού ή lime. Έτσι, όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε κατευθείαν από το σακουλάκι χωρίς να έχει χάσει τη γεύση και το χρώμα του.