Xταπόδι Σχάρας σε ξύλινα σουβλάκια για την Καθαρά Δευτέρα 

Xταπόδι Σχάρας σε ξύλινα σουβλάκια για την Καθαρά Δευτέρα  | ENA Blog
Xταπόδι Σχάρας σε ξύλινα σουβλάκια για την Καθαρά Δευτέρα  | ENA Blog

Το χταπόδι στη σχάρα αποτελεί μια γαστρονομική απόλαυση για τους λάτρεις  των θαλασσινών, καθώς η τρυφερή του υφή και η μοναδική γεύση του το καθιστούν ιδανικό για κάθε περίσταση και φυσικά για το νηστίσιμο μενού της Καθαρά Δευτέρας. Η τεχνική του ψησίματος στη σχάρα προσδίδει μια αλμυρή νότα στο ζουμερό κρέας του χταποδιού  και καραμελωμένη υφή στο εξωτερικό του, δημιουργώντας ένα αρμονικό μείγμα γεύσεων που μένει αξέχαστο.

Εκτύπωση Συνταγής
Xταπόδι Σχάρας σε ξύλινα σουβλάκια για την Καθαρά Δευτέρα 
Xταπόδι Σχάρας σε ξύλινα σουβλάκια για την Καθαρά Δευτέρα  | ENA Blog
Μερίδες
Συστατικά
Για τα σουβλάκια
Για τη μαρινάδα
Μερίδες
Συστατικά
Για τα σουβλάκια
Για τη μαρινάδα
Xταπόδι Σχάρας σε ξύλινα σουβλάκια για την Καθαρά Δευτέρα  | ENA Blog
Οδηγίες
  1. Για τη τη μαρινάδα: Σε ένα μπολ, χτυπήστε μαζί το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τη ρίγανη, την πάπρικα, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι.
  2. Μαρινάρετε τα θαλασσινά:Τοποθετήστε το χταπόδι και τα χτένια σε ένα μεγάλο μπολ. Περιχύστε τα θαλασσινά με τη μαρινάδα, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά όλα τα κομμάτια. Μαρινάρετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά ή μέχρι 2 ώρες.
  3. Προθερμάνετε τη σχάρα σας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  4. Περάστε εναλλάξ τα μαριναρισμένα κομμάτια χταπόδιού, τα κολοκυθάκια, τα χτένια, και ντοματίνια στα ξύλινα σουβλάκια. Αφήστε λίγο χώρο μεταξύ κάθε κομματιού για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφο ψήσιμο.
  5. Αλείψτε τη σχάρα με ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν. Τοποθετήστε τα σουβλάκια στη σχάρα, αλατοπιπερώστε και ψήστε τα για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι τα θαλασσινά να είναι αδιαφανή και ελαφρώς καβουρδισμένα. Ο ακριβής χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το πάχος των κομματιών των θαλασσινών.
  6. Τοποθετήστε τα ψημένα σουβλάκια σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Στύψτε φρέσκο χυμό λεμονιού πάνω από τα σουβλάκια. Σερβίρετε αμέσως με επιπλέον φέτες λεμονιού στο πλάι.