5 δημιουργικές ιδέες για εστιατόρια για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την πολυάσχολη καλοκαιρινή σεζόν

5 δημιουργικές ιδέες για εστιατόρια για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την πολυάσχολη καλοκαιρινή σεζόν | Ena Blog
5 δημιουργικές ιδέες για εστιατόρια για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την πολυάσχολη καλοκαιρινή σεζόν | Ena Blog

Δεν υπάρχει καλύτερη εποχή από το καλοκαίρι για τους ιδιοκτήτες εστιατορίων. Ο ζεστός καιρός ενθαρρύνει τους ανθρώπους να βγουν έξω και να απολαύσουν διάφορες δραστηριότητες μαζί με τους αγαπημένους τους και το φαγητό παραμένει η μόνη σταθερά για όλες τις συγκεντρώσεις. Θέλετε να γίνει το εστιατόριο σας, το ουζερί σας ή η ψησταριά σας το μέρος που πρέπει να βρεθούν οι πελάτες σας αυτό το καλοκαίρι; Τότε αξίζει να δοκιμάσετε αυτές τις δημιουργικές ιδέες!

1. Χρησιμοποιήστε ένα online σύστημα παραγγελιών για να αυξήσετε τις πωλήσεις σας κατά τις καυτές ώρες της ημέρας.

Η μεγαλύτερη δραστηριότητα κατά την καλοκαιρινή περίοδο αναμένεται κατά τις πιο δροσερές ώρες της ημέρας. Επειδή ο καιρός είναι πολύ ζεστός μέχρι νωρίς το απόγευμα, οι πελάτες προτιμούν να περνούν τον χρόνο τους μέσα στο σπίτι, όπου μπορούν να απολαύσουν το κλιματιστικό. Ωστόσο εξακολουθούν να χρειάζονται φαγητό και μπορείτε να είστε εσείς αυτός που θα τους το προσφέρει, αν παρέχετε παράδοση κατ’οίκον. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να αυξήσετε τα έσοδά σας κατά τις ζεστές ώρες του καλοκαιριού είναι να εγκαταστήσετε ένα σύστημα ηλεκτρονικών παραγγελιών στην ιστοσελίδα σας. Αναζητήστε στο ιντερνετ εταιρείες που προσφέρουν ολοκληρωμένη λύση συστήματος ηλεκτρονικών παραγγελιών και ξεκινήστε να παρέχετε αυτή τη βολική και κερδοφόρα υπηρεσία.

2. Αύξηση της ικανοποίησης των πελατών με ένα σύστημα παραγγελίας τραπεζιών

Οι πελάτες που δεν μπορούν εύκολα να κλείσουν τραπέζι ή που φτάνουν στο εστιατόριό σας και δεν βρίσκουν ελεύθερη θέση, σίγουρα δεν θα μείνουν ευχαριστημένοι. Αν αυτό συνεχίσει να συμβαίνει, θα χάσετε τους απογοητευμένους πελάτες και κινδυνεύετε να αποτρέψετε περισσότερους ανθρώπους να επισκεφτούν τον χώρο σας, αν αυτοί οι δυσαρεστημένοι πελάτες αφήσουν κακές κριτικές. Η εύκολη λύση είναι να εφαρμόσετε ένα σύστημα κράτησης τραπεζιών που επιτρέπει στους ανθρώπους να κάνουν κράτηση online σε χρόνο μηδέν, χωρίς λάθη ή περιττή ανθρώπινη αλληλεπίδραση. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε όλα τα τραπέζια σας γεμάτα κάθε καλοκαιρινή νύχτα.

Αν θέλετε να ενθαρρύνετε την εναλλαγή τραπεζιών, φροντίστε να επιτρέψετε στους καλεσμένους να προπαραγγείλουν το φαγητό τους όταν κλείνουν τραπέζι. Οι πελάτες θα μπορούν να περιηγηθούν στο μενού, να επιλέξουν τα πιάτα της προτίμησής τους και να πληρώσουν ηλεκτρονικά. Όταν φτάσουν στο εστιατόριό σας, η ομάδα σας μπορεί να επικεντρωθεί στο να τους προσφέρει μια εξαιρετική εμπειρία εξυπηρέτησης πελατών.

3. Επικεντρωθείτε στο φρέσκο και το ελαφρύ όταν σκέφτεστε ιδέες για καλοκαιρινά μενού εστιατορίων.

Όταν αναζητάτε ιδέες για καλοκαιρινά μενού για εστιατόρια, πρέπει να λαμβάνετε υπόψη την εποχικότητα των τροφίμων και τις μεταβαλλόμενες διατροφικές προτιμήσεις. Για παράδειγμα, το χειμώνα οι άνθρωποι προτιμούν πιο χορταστικά πιάτα που θα τους ζεστάνουν κατά τη διάρκεια των κρύων ημερών. Το καλοκαίρι, οι άνθρωποι προτιμούν ελαφρύτερα πιάτα που θα είναι εύπεπτα και δεν θα τους κάνουν να νιώθουν ακόμα πιο ζεστά από τις υψηλές θερμοκρασίες έξω. Μπορεί επίσης να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο μικρότερων μερίδων, επειδή οι άνθρωποι δεν πεινάνε τόσο πολύ τις ζεστές ημέρες.

4. Εκμεταλλευτείτε την αγάπη όλων για το παγωτό

Το είδος του φαγητού που όλοι θέλουν το καλοκαίρι είναι μια κρύα, γλυκιά και γευστική λιχουδιά, και δεν είναι άλλη από το παγωτό! Κάθε εστιατόριο, ανεξάρτητα από το είδος του, πρέπει να προσφέρει μια επιλογή επιδόρπιου για να το απολαύσουν οι πελάτες στο τέλος κάθε γεύματος. Εφοδιαστείτε με μερικές γεύσεις παγωτού στις οποίες οι πελάτες σας δεν θα μπορούν να πουν όχι, όπως: παγωτό φιστίκι με μέλι, παγωτό σοκολάτα με πορτοκάλι και παγωτό καϊμάκι με σιρόπι βύσσινο.

5. Προγραμματίστε ένα food-cation

Μόλις η θερμοκρασία αρχίζει να ανεβαίνει, το μόνο που μπορούν να σκεφτούν οι άνθρωποι είναι οι διακοπές. Ωστόσο, οι περισσότεροι δεν έχουν την πολυτέλεια να μπαίνουν σε ένα αεροπλάνο για τον επιθυμητό προορισμό τους κάθε Σαββατοκύριακο, όταν νιώθουν ότι χρειάζονται ένα διάλειμμα. Έχουν όμως την πολυτέλεια να επισκεφθούν ένα εστιατόριο με τους φίλους και την οικογένειά τους.

Μπορείτε να κάνετε λοιπόν την επίσκεψή τους στο εστιατόριο να μοιάζει με διακοπές. Μπορείτε να προσελκύσετε περισσότερους πελάτες δημιουργώντας ένα food-cation (από τις λέξεις food και vacation) στο χώρο σας κάθε Κυριακή. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ειδικό μενού που θα είναι διαθέσιμο μόνο εκείνη την ημέρα και να κάνετε κρατήσεις για να εξασφαλίσετε ότι κάθε τραπέζι είναι κλεισμένο. Πηγαίνετε ένα βήμα παραπέρα και επιτρέψτε στους πελάτες σας να νιώσουν σαν να βρίσκονται σε διακοπές και να παραγγείλουν από το ειδικό μενού στο σπίτι. Ακολουθούν μερικές ιδέες για καλοκαιρινά μενού εστιατορίων με θέμα τις διακοπές, τις οποίες πρέπει να δοκιμάσετε αν θέλετε να δημιουργήσετε μια εκπληκτική εμπειρία για τους πελάτες σας:

Μια νύχτα στη Βαρκελώνη: Sangria και τάπας για όλους

Μια μέρα στο Παρίσι: Κις, κρουασάν, μακαρόν και εξαιρετικό κρασί

Ένα καλοκαίρι στην Ιταλία: ολοήμερη αξέχαστη εμπειρία ζυμαρικών

Food-cation στην Ελλάδα: γύρος με φρέσκο τζατζίκι και νόστιμη πορτοκαλοπίτα

Εξοικονομήστε χρήματα από την εκτύπωση και επανεκτύπωση των μενού προσθέτοντας ένα μενού εστιατορίου με κωδικό QR σε κάθε τραπέζι. Με αυτόν τον τρόπο, οι άνθρωποι μπορούν απλώς να σαρώσουν το φυλλάδιο με τον κωδικό μόλις καθίσουν και να περιηγηθούν εύκολα στο μενού για να αποφασίσουν τι θα ήθελαν να παραγγείλουν.

Επισκεφτείτε τα καταστήματα της αλυσίδας ENA Food C&C, και βρείτε μεγάλη ποικιλία προϊόντων για να εμπλουτίσετε το μενού σας με νέα πιάτα και να υλοποιήσετε αυτές τις δημιουργικές γαστρονομικές ιδέες σε ειδικές τιμές για επαγγελματίες. Περιηγηθείτε στους καταλόγους μας και στο 15νθήμερο έντυπό μας και βρείτε ό,τι χρειάζεστε!