6 ιδέες για το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπασκετ για μπαρ και εστιατόρια

6 ιδέες για το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπασκετ για μπαρ και εστιατόρια | ENA Blog
6 ιδέες για το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπασκετ για μπαρ και εστιατόρια | ENA Blog

Καθώς το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2023 πλησιάζει αυτό το καλοκαίρι στις Φιλιππίνες, Ιαπωνία και Ινδονησία από τις 25 Αυγούστου έως 10 Σεπτεμβρίου, οι επιχειρήσεις εστίασης αναζητούν τρόπους να συμμετάσχουν στο κλίμα αυτό και να αξιοποιήσουν στο έπακρο τη διοργάνωση. Το τουρνουά αναμένεται να δώσει ώθηση στην οικονομία του κλάδου της εστίασης, με τους φιλάθλους να κατακλύζουν μπαρ και εστιατόρια. Για περισσότερη έμπνευση προκειμένου να αυξήσετε την επισκεψιμότητά σας και να συντονίσετε την επιχείρησή σας με το παλμό της διοργάνωσης, δείτε μερικές ιδέες παρακάτω:

Ζωντανοί αγώνες

Μπορεί να ακούγεται προφανές, αλλά ο ευκολότερος τρόπος για να εκμεταλλευτείτε το Παγκόσμιο Κύπελλο και να προωθήσετε το μπαρ ή το εστιατόριό σας είναι απλά να προβάλλετε ζωντανά τους αγώνες. Είτε πρόκειται για κάθε αγώνα είτε μόνο για τους αγώνες της εθνικής μας ομάδας, θα προσελκύσετε πλήθος κόσμου αν τους προσφέρετε μια μεγάλη οθόνη και μια ευχάριστη ατμόσφαιρα για να παρακολουθήσουν το αγαπημένο τους άθλημα. Αν διαθέτετε ένα πολυσύχναστο εστιατόριο ή μπαρ, ίσως θέλετε να εξετάσετε τη δυνατότητα προβολής των αγώνων σε ξεχωριστό χώρο ή αίθουσα εκδηλώσεων, αν είναι δυνατόν, έτσι ώστε να μην επηρεαστεί η ψυχαγωγία των πελατών που δεν ενδιαφέρονται για το παγκόσμιο κύπελλο μπάσκετ.

Θεματικό φαγητό

Αν η επιχείρησή σας προσφέρει φαγητό και επιθυμείτε να εκμεταλλευτείτε τον πυρετό που συνοδεύει το Παγκόσμιο Κύπελλο, μπορείτε να προσθέσετε στο μενού σας γνωστά εθνικά πιάτα. Δεδομένου ότι το τουρνουά του 2023 θα διεξαχθεί στις Φιλιππίνες, την Ιαπωνία και την Ινδονησία, μπορείτε να εξερευνήσετε ιδέες κουζίνας από αυτές τις χώρες, καθώς και από άλλα διαγωνιζόμενα έθνη.  Σερβίρετε το φιλιππινέζικο Adobo, ένα πιάτο που είναι διάσημο σε όλη την χώρα όπου το κρέας ή το ψάρι, σερβίρεται με λαχανικά της επιλογής σας, αφού μαριναριστούν σκόρδο, ξύδι και σάλτσα σόγιας, και μαγειρευτούν σε λάδι και σιγοβράσουν στην υπόλοιπη μαρινάδα. Συνοδεύεται  πάντα με λευκό ρύζι. Προσθέστε στον καταλογό σας σούσι ή ένα γευστικό ράμεν, τη παραδοσιακή ιαπωνική σούπα με βάση το ζωμό κρέατος που συνοδεύεται από νουντλς και διάφορες γαρνιτούρες όπως αυγά, λαχανικά και πίκλες. Για να τιμήσετε την Ινδονησία προσφέρετε τηγανητό ρύζι αναμεμιγμένο με λαχανικά, κοτόπουλο, ή μοσχάρι. Επιπλέον, μπορείτε να προσφέρετε εναλλακτικά υλικά προερχόμενα από τις χώρες της διοργάνωσης για να καινοτομήσετε πάνω σε κλασικά πιάτα όπως μπιφτέκια ή πίτσες. Υπάρχουν πολλά διασκεδαστικά και δημιουργικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να δημιουργήσετε “εθνικές” εκδοχές αυτών των πιάτων και να δελεάσετε τους πελάτες σας.

Θεματικά ποτά

Παρόμοια με την ιδέα του θεματικού φαγητού, μπορείτε να αντλήσετε έμπνευση από τα έθνη του Παγκοσμίου Κυπέλλου και να δημιουργήσετε μια περιορισμένη και κατ’αποκλειστικότητα προσφορά ποτών κατά τη διάρκεια του τουρνουά. Προσφέρετε κοκτέιλ με βάση τη βραζιλιάνικη cachaça, το ιρλανδικό ουίσκι ή τα εθνικά ποτά από τις διοργανώτριες χώρες.

Προσφορές και εκπτώσεις

Δημιουργήστε μια ποικιλία προσφορών, εκπτώσεων και ειδικών προωθητικών ενεργειών που συνδυάζονται με το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ. Εδώ είναι μερικές ιδέες για να ξεκινήσετε:

  • Εκπτώσεις που σχετίζονται με τους αγώνες – Προσφέρετε εκπτώσεις σε ποτά ή σνακ κάθε φορά που νικά η ομάδα που υποστηρίζετε.
  • Εκπτώσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα – Προσφέρετε εκπτώσεις που σχετίζονται με συγκεκριμένα γεγονότα κατά τη διάρκεια του αγώνα, όπως για τα συνολικά καλάθι που σημειώνονται ή για τις συνεχόμενες νίκες ή ό,τι άλλο εμπνευστείτε.
  • Προγράμματα επιβράβευσης – Δημιουργήστε προγράμματα επιβράβευσης για τους πελάτες σας, προσφέροντας δωρεάν προϊόντα ή εκπτώσεις κατά τη διάρκεια του τουρνουά, χρησιμοποιώντας κάρτες με σφραγίδες ή άλλα συστήματα που βασίζονται σε πόντους.
  • Διαγωνισμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – Ενθαρρύνετε τα σχόλια και τις κοινοποιήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσφέροντας βραβεία με θέμα το μπάσκετ.

Με αυτούς τους τρόπους, θα δημιουργήσετε μια διασκεδαστική και ελκυστική εμπειρία για τους πελάτες σας κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, προσελκύοντας περισσότερους πελάτες και καθιερώνοντας την επιχείρησή σας ως στέκι για την διοργάνωση.

Διακόσμηση

Είναι η κατάλληλη στιγμή να δώσετε χαρακτήρα στον χώρο σας! Αν και μπορεί να φαίνεται προφανές, μην παραλείψετε την ιδέα να διακοσμήσετε τους τοίχους με σημαίες των διαγωνιζομένων εθνών. Μπορείτε να επιλέξετε μια μινιμαλιστική προσέγγιση με διακριτικές διακοσμήσεις ή να δημιουργήσετε μια ζωηρή αισθητική γεμάτη χρώματα. Μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε αφίσες με το πρόγραμμα των αγώνων και τις εσωτερικές προωθητικές ενέργειες, καθώς και ένα διάγραμμα τουρνουά για την παρακολούθηση των αποτελεσμάτων καθώς ο διαγωνισμός προχωράει.