3 Λόγοι για να προσθέσετε ένα μπαρ μέσα στο εστιατόριο σας

3 Λόγοι για να προσθέσετε ένα μπαρ μέσα στο εστιατόριο σας | ENA Blog
3 Λόγοι για να προσθέσετε ένα μπαρ μέσα στο εστιατόριο σας | ENA Blog

Το καλό φαγητό, η όμορφη και βολική τοποθεσία και φυσικά η καλή εξυπηρέτηση, κερδίζουν πάντα την προσοχή των πελατών σας και ενισχύουν τη φήμη σας. Τη δημοφιλία σας, όμως, μπορεί να ενδυναμώσει και η προσθήκη ενός μπαρ εστιατορίου καθώς θα έχετε τη δυνατότητα να προσφέρετε περισσότερες ψυχαγωγικές εμπειρίες στους επισκέπτες σας. Ακολουθούν 3 τρόποι με τους οποίους ένα μπαρ εστιατορίου μπορεί να ενισχύσει την επιχείρησή σας και να αυξήσει την κερδοφορία σας.

Αλλάζει την ατμόσφαιρα του χώρου σας προς το καλύτερο

Η εγκατάσταση ενός καλαίσθητου μπαρ μέσα στο εστιατόριό σας μπορεί να δημιουργήσει μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα και να αναβαθμίσει το χώρο σας κάνοντας τον ακόμα πιο δημοφιλή, με τους πελάτες σας να επιστρέφουν ξανά και ξανά. Ο ελκυστικός σχεδιασμός του μπαρ εστιατορίου σε συνδυασμό με νόστιμα κοκτέιλ είναι ο απόλυτος συνδυασμός της επιτυχίας γι’ αυτή τη νέα προσθήκη. Πριν προβείτε σε επιλογές  επίπλωσης, αξιολογήστε το μέγεθος του χώρου που χρειάζεστε για τη διαμόρφωση του μπαρ εστιατορίου. Καλό θα ήταν να ζητήστε την τεχνογνωσία ενός αξιόπιστου διακοσμητή εσωτερικών χώρων που μπορεί να προσδώσει το στυλ και την ατμόσφαιρα που ταιριάζει στο χώρο σας. Ένας σχεδιαστής γνωρίζει πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χώρο που μπορείτε να διαθέσετε για το μπαρ σας, ποια έπιπλα είναι ανθεκτικά και άνετα στη χρήση  καθώς και πώς να επιτύχετε μια συνολικά όμορφη διακόσμηση χωρίς να υπερβείτε τον προϋπολογιμσό σας.

Ανοίγει νέους δρόμους στην προώθηση και προβολή του εστιατορίου σας

Η προβολή του μοντέρνου σας μπαρ, σας επιτρέπει να εφαρμόσετε νέες στρατηγικές μάρκετινγκ ώστε να τραβήξετε την προσοχή του κοινού στη νέα σας προσθήκη. Το Instagram είναι μια δημοφιλής εφαρμογή ανάμεσα στους λάτρεις της γαστρονομίας όπου δημοσιεύουν τα υπέροχα πιάτα εστιατορίων που επισκέπτονται.

Εξίσου, όμως, ινσταγκραμικά μπορούν να γίνουν και τα καλοσερβιρισμένα κοκτέιλ. Όσο πιο μοναδικά είναι τα ποτά σας τόσο περισσότερο θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον μεταξύ των πελατών σας.  Όπως το φαγητό που σερβίρετε έχει μια ιστορία να διηγηθεί, το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και τα ποτά σας. Δημιουργήστε μια ισχυρή παρουσία στο Instagram όπου θα ανεβάζετε συχνά φωτογραφικό υλικό από το μπαρ σας, ώστε ο κόσμος να γνωρίσει τα ποτά σας. Τα προσεγμένα ποτά που έχουν καλή γεύση, σερβιρισμένα σε περίτεχνα ποτήρια μπορούν να δημιουργήσουν πολύ θόρυβο μεταξύ των πελατών σας και να προσελκύσουν νεό πελατειακό κοινό. Μπορείτε να συνεργαστείτε με έναν έμπειρο μπάρμαν για να αναπτύξετε διάφορους συνδυασμούς ή να επινοήσετε δικά σας ονόματα και γεύσεις, ώστε να ταιριάζουν με την τοποθεσία και το μοτίβο του εστιατορίου σας. Ακόμη και αν θέλετε ένα απλό μπαρ, οι καλά εκτελεσμένες εκδοχές κλασικών κοκτειλ και ποτών είναι αρκετές για να ευχαριστήσουν τους πελάτες σας κατά τη βραδινή τους έξοδο. 

Επιτρέπει την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελάτών σας 

Τα εστιατόρια έχουν κάποιες ώρες της ημέρας που δεν υπάρχει μεγάλη ροή πελατών.Ένα μπαρ παρέχει έναν επιπλέον λόγο για να σας επισκεφτούν και μάλιστα διαφορετικές ώρες από εκείνες του φαγητού. Εφαρμόστε την πολιτική του happy hour για την οποία μπορείτε να βρείτε τι είναι και πως εφαρμόζεται εδώ. Πέρα από περίτεχνα κοκτέιλ συμπεριλάβετε κρασί και μπίρα για να ανταποκριθείτε σε όλες τις προτιμήσεις. Αν από την άλλη είστε ένα εστιατόριο με σταθερά γεμάτο χώρο εστίασης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον χώρο του μπαρ τους ως αίθουσα αναμονής για τους πελάτες σας. Οι πελάτες που χρειάζεται να περιμένουν έξω ή σε έναν προθάλαμο για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να απογοητευτούν και να φύγουν, γεγονός που μπορεί να βλάψει τη φήμη και τα έσοδά σας. Η ύπαρξη ενός χώρου μπαρ με άνετα καθίσματα θα τους επιτρέψει να παραμείνουν στο χώρο χωρίς να κουραστούν ή να βαρεθούν αλλά να αποφασίσουν να παραγγείλουν κάποιο ποτό καθώς περιμένουν να καθίσουν στα τραπέζια τους. 

Η προσθήκη ενός μπαρ σε ένα εστιατόριο είναι μια αλλαγή που μεταμορφώνει ουσιαστικά την ατμόσφαιρα και το προφίλ του μαγαζιού. Το μπαρ δεν αποτελεί απλώς έναν χώρο όπου οι πελάτες μπορούν να παραγγείλουν ποτά, αλλά αποτελεί επίσης και ένα σημείο κοινωνικής αλληλεπίδρασης και ψυχαγωγίας. Οι πελάτες που επιλέγουν να καθίσουν στο μπαρ συχνά αναζητούν μια πιο δυναμική εμπειρία. Εδώ μπορούν να παρακολουθήσουν τους bartenders να ετοιμάζουν τα ποτά τους, να συνομιλήσουν με άλλους πελάτες ή ακόμα και να παραγγείλουν ειδικά ποτά που δημιουργούνται κατά παραγγελία. Αυτή η διαδραστική εμπειρία προσφέρει μια νέα διάσταση στην επίσκεψη τους στο εστιατόριο. Σκεφτείτε την!